ΟΑΕΔ: Ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα 7 μηνών για 500 ανέργους – Ωφελούμενοι & Πάροχοι
ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Ένα νέο πρόγραμμα ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ εχθές το απόγευμα (05/12/2019) για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας για 500 ανέργους 18 έως 30 ετών του Οργανισμού σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα και του Δημοσίου στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Αναλυτικότερα:

Το νέο «Πρόγραμμα προεργασίας για 500 ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Ηπείρου», ανακοίνωσε σήμερα από τα Ιωάννινα ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος.

Ο Διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι «η Ήπειρος μαστίζεται διαχρονικά από υψηλά ποσοστά ανεργίας και μέσα στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης η αγορά εργασίας της δέχθηκε ισχυρά πλήγματα.

Τόσο με τις δύο δράσεις τις οποίες θέσαμε σε εφαρμογή πρόσφατα στη Δυτική Μακεδονία (με εξαιρετικά αποτελέσματα τα οποία σύντομα θα κάνουμε γνωστά, δεδομένου ότι κάθε ενέργεια που κάνουμε, στη συνέχεια την αξιολογούμε), όσο και με το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας το οποίο ανακοίνωσα σήμερα από τα Ιωάννινα, σηματοδοτούμε τις προσπάθειες που καταβάλλει πλέον ο νέος ΟΑΕΔ, διαρκώς και με συνέπεια απέναντι στην κοινωνία, δίνοντας λύσεις σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, στο πλαίσιο του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του».

Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος

Το νέο πρόγραμμα έχει ως στόχο την προετοιμασία ανέργων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα.

Η διάρκειά του είναι 7 μήνες και αφορά 500 εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πάροχοι:

Οι πάροχοι ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν εντάσσονται στο πρόγραμμα ως εξής: α) πάροχοι με προσωπικό έως 3 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για έναν ωφελούμενο, β) πάροχοι με προσωπικό 4-9 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για 2 ωφελούμενους, γ) πάροχοι με προσωπικό 10-19 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για 3 ωφελούμενους, δ) πάροχοι με προσωπικό 20-30 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για 5 ωφελούμενους, ε) πάροχοι με προσωπικό 31-50 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για 8 ωφελούμενους, στ) πάροχοι με προσωπικό άνω των 50 ατόμων μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για αριθμό ωφελουμένων που αντιστοιχεί στο 20% του συνολικού απασχολούμενου προσωπικού κατά την αίτηση, και έως 20 ωφελούμενους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη παρόχου στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ.

Ωφελούμενοι:

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι: Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, νέοι ηλικίας από 18 έως 30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές) καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας με βάση την προαναφερόμενη αποζημίωση.

Οι πάροχοι που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου και διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφορικό σύστημα του ΟΑΕΔ (e-services) υποβάλλουν μία μόνο ηλεκτρονική αίτηση – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Δείτε ακόμα: Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα προνόμια των εγγεγραμμένων ανέργων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;