Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ένα σπάνιο βίντεο - ντοκουμέντο από το βράδυ της δολοφονίας
Ένα σπάνιο βίντεο από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008

Έντεκα χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, κοντά στις 21:00 μμ, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, ο νεαρός τότε Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό του ειδικού φρουρού της Ελληνικής Αστυνομίας, Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος συνοδευόταν από τον συνάδελφο του, Βασίλη Σαραλιώτη.

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 11 χρόνια, έτσι και φέτος, η επέτειος δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα τιμηθεί με πλήθος διαδηλώσεων, πορείων και συγκεντρώσεων σε ολόκληρη χώρα, ενώ η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να προλάβει τυχόν επεισόδια.

Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή το βράδυ του Σαββάτου της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από νέους -και όχι μόνο- πολίτες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ έντεκα χρόνια μετά, η οργή και το αίσθημα αδικίας δεν έχουν σβήσει.

Από τον ταραγμένο Δεκέμβρη του 2008, έχουν κυκλοφορήσει πολλά βίντεο, τα οποία τραβήχτηκαν τότε στην καρδιά των γεγονότων, μέσα στα Εξάρχεια στο κέντρο δηλαδή της Αθήνας.

Το παρακάτω βίντεο, ωστόσο, πρόκειται για ένα 20λεπτο ντοκουμέντο, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε αμέσως μετά τη δολοφονία του 15χροου τότε μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις εικόνες αποκαλύπτονται οι πρώτες συγκρούσεις των οργισμένων διαδηλωτών με τα ΜΑΤ γύρω από το σημείο όπου δολοφονήθηκε άδικα ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα και τη Ζωοδόχου Πηγής.

Στο δεύτερο λεπτό του βίντεο, μάλιστα, εμφανίζεται ο αδελφικός φίλος και αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Ρωμανός.

Δείτε το βίντεο από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου:

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Έντεκα χρόνια μετά

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας λόγω της επετείου

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλειστό το μετρό «Πανεπιστήμιο» – Δείτε πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κλειστό το κέντρο – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε εφαρμογή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;