Τέλος εποχής για τη Google: Παραιτήθηκαν από τη μητρική Alphabet οι συνιδρυτές της
Ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν έφτιαξαν από το μηδέν την εταιρεία που σήμερα ανήκει στις 20 μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου

Το δίδυμο των 46χρονων συνιδρυτών της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, παραιτούνται άμεσα από τα καθήκοντα τους, ο ένας ως διευθύνων σύμβουλος και άλλος ως πρόεδρος της μητρικής εταιρείας Alphabet.

Ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν, που δημιούργησαν από το μηδέν την εταιρία Google το 1998, ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται άμεσα από τα καθήκοντα τους, ωστόσο, και οι δύο θα παραμείνουν στο διοικητικό συμβούλιό της, όπου θα ελέγχουν από κοινού πάνω από το 51% των ψήφων.

Έτσι, ακόμα κι αν δεν «τρέχουν» πια την εταιρεία, θα συνεχίζουν να κρατούν τον έλεγχο της.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Alphabet αναλαμβάνει ο 47χρονος διευθύνων σύμβουλος της Google, Σουντάρ Πιντσάι, ο οποίος κατέχει λιγότερο από το 1% των μετοχών.

Ο Σουντάρ Πιντσάι αναλαμβάνει τη διοίκηση της Alphabet

Alphabet

Η Alphabet έχει στην “ομπρέλα” της πολλές θυγατρικές και δημιουργήθηκε το 2015 στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ολοένα επεκτεινόμενης Google, η οποία με τη σειρά της είχε ιδρυθεί το 1998 σε ένα γκαράζ της Καλιφόρνια από τους Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν. Οι συνιδρυτές της Google αμφότεροι 46 ετών, μετακινήθηκαν από τη Google στην Alphabet όταν αυτή δημιουργήθηκε.

Λάρι Πέιτζ & Σεργκέι Μπριν

Σε κοινή επιστολή τους, οι Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν αναφέρουν ότι θα παραμείνουν ενεργά εμπλεκόμενοι ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μέτοχοι και συνιδρυτές, προσθέτοντας ότι έφτασε η ώρα να απλοποιηθεί η δομή του μάνατζμεντ της εταιρείας.

«Η Alphabet και η Google δεν χρειάζονται πια δύο διευθύνοντες συμβούλους και έναν πρόεδρο»[…] «θα αναλάβουν τον ρόλο των υπερήφανων γονέων, προσφέροντας συμβουλές και αγάπη, αλλά όχι καθημερινή παρότρυνση» […] «δεν υπάρχει καλύτερο πρόσωπο» από τον Πιντσάι να αναλάβει πλέον τα ηνία όλου του ομίλου.

Να πούμε ότι ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, στη 10η και τη 14η θέση αντίστοιχα στον κατάλογο του Forbes, με περιουσία που φτάνει τα 50.000.000.000 δολάρια ενώ η Alphabet, σύμφωνα με το Forbes, είναι η 17η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με αξία που φτάνει τα 863 δισ. δολάρια.

Σουντάρ Πιντσάι

Ο Ινδός μηχανικός σπούδασε στα αμερικανικά πανεπιστήμια Στάνφορντ και Πενσιλβάνια, προτού προσληφθεί στη Google το 2004, όπου απέκτησε φήμη ως υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Chrome και στη συνέχεια αρκετών άλλων προϊόντων και υπηρεσιών.

Σε δήλωση του, σύμφωνα με το BBC και το Reuters, υπογράμμισε ότι «οι ιδρυτές έδωσαν σε όλους μας μια απίστευτη ευκαιρία να αφήσουμε το στίγμα μας στον κόσμο» και δήλωσε ανυπόμονος «να δούμε πλέον προς τα πού θα πάμε, συνεχίζοντας το ταξίδι με όλους σας».

Δείτε ακόμα: Stadia: H νέα πλατφόρμα game streaming της Google

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
5'
46 - 36
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;