Χριστούγεννα στην Αθήνα: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων - Δείτε το εδώ!
Συναυλίες, εκδηλώσεις, προβολές, δράσεις και πολλά άλλα events θα λάβουν χώρα στην Αθήνα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Πολλές συναυλίες, εορταστικές, δράσεις, κάποιες open air προβολές και δεκάδες εκδηλώσεις ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων για τα Χριστούγεννα 2019 και τις υπόλοιπες ημέρες των γιορτών μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα για τα Χριστούγεννα, αλλά και την Πρωτοχρονιά θα ξεκινήσουν από αυτό το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, και περιλαμβάνουν συνολικά 60 καλλιτεχνικά σχήματα, 50 συναυλίες, pop-up events, δεκάδες δράσεις για όλη την οικογένεια σε 76 διαφορετικά σημεία της πόλης, ενώ ο Δήμος έχει επίσης ετοιμάσει και τρεις open air προβολές, επιφυλάσσοντας παράλληλα εκπλήξεις για τους επισκέπτες στο παραμυθένιο χωριό, στο pop up μουσείο και την φωτεινή διαδρομή, με εντυπωσιακά projection mappings.

31 μέρες, 76 σημεία σε όλη την πόλη, 60 καλλιτεχνικά σχήματα, 50 συναυλίες & pop-up events, 60 δράσεις για όλη την οικογένεια, 3 προβολές open air, 1 pop-up μουσείο, 1 παραμυθένιο χωριό, 1 φωτεινή διαδρομή, εντυπωσιακά projection mappings & αμέτρητες εκπλήξεις!

Από τις 7 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα, ο δήμος Αθηναίων μας καλεί να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στην πιο λαμπερή Αθήνα που έγινε ποτέ, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Στολίδια, λαμπιόνια, παιχνίδια, μαζί με μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων και δράσεων, γεμίζουν κάθε γωνιά της πόλης με φως, την πασπαλίζουν με χρυσόσκονη και φτιάχνουν τον πιο μαγικό προορισμό των φετινών γιορτών για όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, κατοίκους της πρωτεύουσας και επισκέπτες.

«H Αθήνα μεταμορφώνεται σε μία απέραντη γιορτινή σκηνή (…) Με αυτές τις εκδηλώσεις προσπαθούμε να δώσουμε “φως” σε όλη την πόλη. Να γίνει σημείο προορισμού για τον τουρισμό που θα υποδεχθεί η πρωτεύουσα τόσο από όλη την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ο δήμος των Αθηναίων, αυτή τη χρονιά, εγκαινιάζει μία διαφορετική προσέγγιση σε τέτοιες εκδηλώσεις με στόχο να εξελίσσονται και να αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα πολιτισμού, τέχνης, ψυχαγωγίας», δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα εκδηλώσεων από κοινού με την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, Άννα Ροκοφύλλου, και τον πρόεδρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνο Δέδε.

Και τα φώτα ήδη έχουν ξεκινήσει να ανάβουν, με την πολύτιμη συνδρομή εταιριών, ιδρυμάτων, φορέων και σωματείων, μέσα από την πρωτοβουλία «Υιοθέτησε την πόλη σου». Μια φωτεινή έκπληξη, ωστόσο, θα αντικρίσουμε αν περάσουμε από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει, για πρώτη φορά, στη γιορτινή Αθήνα ένα Christmas Light Festival με πρωτότυπες διαδραστικές καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, χριστουγεννιάτικα δέντρα και αστέρια, ένα πολύχρωμο δάσος από pixels, μαγικά γκι και όχι μόνο.

Ο γιορτινός διάκοσμος της πόλης συμπληρώνεται αρμονικά με το εντυπωσιακό δέντρο με τις πεταλούδες και τους φωτεινούς αγγέλους, μοναδικά έργα τέχνης που γνωρίζουμε ήδη και τα οποία έχει επιμεληθεί ο σκηνογράφος Μανόλης Παντελιδάκης.

Στις 24 Δεκεμβρίου, ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά θα γεμίσει με τα παραδοσιακά φαναράκια της Νύχτας των Ευχών, ενώ μικροί και μεγάλοι «φωτίζουμε» την πόλη με τις ευχές μας και απολαμβάνουμε ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show από το Athens Digital Arts Festival με φόντο το δημαρχιακό μέγαρο.

Όσο για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης, από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου, η συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο θα μεταμορφωθεί σε ένα super cozy υπαίθριο σινεμά, σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας.

Δείτε αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις γιορτές:

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Σχετικά άρθρα:

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα 2019 & πότε ανοίγουν το 2020

Netflix: 4 ταινίες για να μπεις κι εσύ στο κλίμα των Χριστουγέννων!

Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2019: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά καταστήματα & σούπερ μάρκετ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
45'
1 - 0
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
0 - 0
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
ΤΕΛ
60 - 69
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;