Συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας: Οι τιμές κατεβαίνουν και τα data ανεβαίνουν!
Έρχονται αλλαγές στα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας!

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες αφορούν τις πτώσεις των τιμών των συμβολαίων και τις αυξήσεις των δεδομένων για πρόσβαση στο internet. Οι αλλαγές έρχονται μετά από συστάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερράκη στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος της Κυριακής, οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο και μέσα στο πρώτο 10ημερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με τον εξορθολογισμό των τιμολογίων προς τα κάτω.

Οι πτώσεις των τιμών θα αφορούν παλιά και νέα συμβόλαια. Τα συμβόλαια θα έχουν χαμηλότερο κόστος προσφέροντας παράλληλα περισσότερα data. Παρόλα αυτά στα πλαίσια μίας ελεύθερης αγοράς είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρχει η ίδια μείωση τιμών σε όλους τους παρόχους, οπότε και πάλι οι τιμές θα διαφέρουν ανά πάροχο.

Συνολικά πρόκειται για μία σημαντική κίνηση για την χώρα μας, καθώς η Ελλάδα έχει το υψηλότερο τέλος για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη με ονομαστική τιμή 28,88 ευρώ ανά GB, κάτι που δυσχεραίνει την καθημερινότητα πολλών νέων ανθρώπων που χρειάζονται άμεση πρόσβαση σε data. Η χώρα που έχει το φθηνότερο τέλος για τα data είναι η Ουκρανία με 0,45 ανά GB, ενώ ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 7,5 ευρώ.

Δείτε επίσης: 6 τρόποι να μη σου χακάρουν ΠΟΤΕ το κινητό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;