Στηρίξτε όσους στηρίζουν τα ζώα
Είχα μοιραστεί, πριν από 1.5 περίπου χρόνο, ότι χάσαμε το σκυλάκι του σπιτιού μας μετά από 15 περίπου χρόνια. Αυτό, όμως, που δεν μοιράστηκα είναι ότι, εν μέσω καλοκαιριού, αποκτήσαμε νέο μέλος στην οικογένεια, ισότιμο!

Δεν ξέρω γιατί δεν το μοιράστηκα μέχρι τώρα, πάνε σχεδόν 4 μήνες που είναι κοντά μας η Μέριλυν. Μάλλον φοβόμουν μήπως κάτι πάει στραβά! Το κορίτσι μας το όμορφο είχε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ στο παρελθόν και ελπίζουμε στην οικογένειά μας να μπορέσει να περάσει όσο καλά και ξέγνοιαστα της αξίζει.

Επειδή το προηγούμενο σκυλάκι (λέμε τώρα σκυλάκι-40 κιλά…) είχε έρθει κατευθείαν από τη Γερμανία, αποφασίσαμε αυτήν τη φορά να «σώσουμε» ένα σκυλί από μία φιλοζωική (ή ζωοφιλική, ό,τι επιλέγει ο καθένας). Τόσα χρόνια πριν δεν υπήρχε τόσο έντονο πρόβλημα με τα αδέσποτα, αλλά τώρα υπάρχει, και αφού δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα με κάποια ράτσα αποφασίσαμε να πάμε για ένα μεγαλόσωμο σκυλάκι, που δύσκολα το υιοθετούν.

Το σκεφτόμουν πολύ καιρό, μήνες ολόκληρους. Είχα μιλήσει με αρκετές φιλοζωικές για σκυλιά πάνω από 30 κιλά και έβρισκα πόρτες κλειστές όταν τους έλεγα ότι το σκυλάκι θα είναι στον κήπο, με το σπιτάκι του, με την άνεσή του, με τις βόλτες του, με το φαγητό του, σε μια περιοχή με πάρκα και μεγάλους δρόμους και με άλλα σκυλιά να κοινωνικοποιηθεί. Καμία επεξήγηση, έστω να μου στείλουν ένα μήνυμα να μου πουν γιατί τρώω πόρτα.

Μέχρι που πήγα στον ΣΠΑΖ, σε μια μέρα υιοθεσίας στη Γλυφάδα. Μου έκανε εντύπωση πόσο πολύ προσπαθούν. Πόσο ανοιχτοί είναι στο να μιλήσουν για το τί κάνουν, για τη βοήθεια που λαμβάνουν (ή δεν λαμβάνουν), για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Μετά άρχισα να τους παρακολουθώ και στο Facebook και διαπίστωσα με χαρά ότι δεν μασούν τα λόγια τους αλλά στα λένε με τέτοιο τρόπο που δεν σε προσβάλει αλλά, επειδή είναι πραγματικός, σε κάνουν να κάτσεις να σκεφτείς τί είναι αυτό που σου λένε.

Είμαι σίγουρη ότι και άλλα σωματεία το κάνουν αυτό, αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες και λένε τα ίδια πράγματα. Αλλά κάπως ο ΣΠΑΖ μου έκατσε αλλιώς. Είδα πώς είναι με τα ζώα, είδα πόσο χρόνο «σπαταλούν» από τον προσωπικό τους για να κάνουν πράγματα, για να δώσουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες υιοθεσίας. Είδα πόσο γρήγορα τρέχουν (ή έστω προσπαθούν) αν υπάρχει ανάγκη. Ήταν από την αρχή εξαιρετικά ξεκάθαροι μαζί μου για τί πρέπει ή δεν πρέπει να κάνω. Ήρθαν να δουν το σπίτι, αν είναι ΟK για να έρθει το σκυλάκι.

Ακόμα και τώρα απαντούν σε κάθε κουταμάρα που μπορεί να τους ρωτήσω (και πιστέψτε με, έχω πολλές κουταμάρες να ρωτήσω, ακόμα και τώρα, 4 μήνες μετά).

Η ανάγκη για στήριξη αυτών των προσπαθειών είναι μεγάλη. Τα περιστατικά για εγκαταλείψεις ή κακοποιήσεις ζώων είναι καθημερινά και μερικές φορές δεν τα χωράει καν ο νους. Και αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν και εμείς μπορούμε να τους στηρίξουμε. Πώς; Βοηθώντας στα έξοδα για τους κτηνιάτρους, πηγαίνοντας στις ημέρες υιοθεσίας, ακόμα και με το να διαμοιραστούμε αναρτήσεις για φιλοξενία ή υιοθεσία.

Τώρα που κοντεύουν τα Χριστούγεννα έρχονται και τα bazaar! Του ΣΠΑΖ είναι το επόμενο ΣΚ, 7-8 Δεκεμβρίου στη Γλυφάδα! Όσοι είστε κοντά, περάστε, όλο και κάτι θα βρείτε να αγοράσετε και να βοηθήσετε, έστω και με 5€. Αν είστε μακριά, βρείτε το αντίστοιχο σωματείο της γειτονιά σας, όλοι κάνουν αντίστοιχες προσπάθειες, βοηθήστε αυτούς, είναι το ίδιο ακριβώς.

Βοηθήστε αυτούς που βοηθούν. Κάντε πιο εύκολο το έργο τους και ποιος ξέρει… μπορεί να σας χαρίσουν και εσάς μια «Μέριλυν»!

Bazaar: https://www.facebook.com/events/529466964511407

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1