Κώστας Πάσσαρης: Ξεκινά η δίκη του στην Αθήνα
Ξεκινά η δίκη του περιβόητου κακοποιού, Κώστα Πάσσαρη, χωρίς τον ίδιο στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Σήμερα, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη του Κώστα Πάσσαρη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, χωρίς την παρουσία του ίδιου του κατηγορουμένου, αφού απορρίφθηκε η μεταγωγή του στην Ελλάδα.

Ο Κώστας Πάσσαρης, κατηγορείται για τέσσερις ανθρωποκτονίες, μετά την απόρριψη του αιτήματός του να δικαστεί στην Ελλάδα από τον εισαγγελέα Εφετών, δε θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου για να παραστεί στη δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Το αίτημα του Κώστα Πάσσαρη είχε υποβληθεί στις 14 Νοεμβρίου 2019 στην Εισαγγελία Εφετών.

Όπως ανέφερε στο αίτημα που υπέβαλλε δια του συνηγόρου του «δια της παρούσης σας δηλώνω ότι ΕΠΙΘΥΜΩ , ως έχω προς τούτο αναφαίρετο συνταγματικό και δικονομικό δικαίωμα, να εμφανιστώ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ, και όχι να εκπροσωπηθώ μόνο δια πληρεξούσιου δικηγόρου ενώπιον του ανωτέρω Δικαστηρίου, κατά τη συγκεκριμένη ή τυχόν σε μετ’ αναβολήν δικασίμους, λόγος για τον οποίο ΠΑΡΑΚΑΛΩ να αιτηθείτε και να διαταχθεί η μεταγωγή μου….».

Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση Πάσσαρη έχει απασχολήσει πολύ την ελληνική κοινωνία, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν από τους πιο περιβόητους κακοποιούς των τελευταίων χρόνων. Όπως ξέρουμε άλλωστε, οι οικογένειες των θυμάτων του, περιμένουν εδώ και 18 χρόνια τη στιγμή που θα βρουν επιτέλους τη δικαίωση που αναζητούν για τους ανθρώπους που έχασαν, κατά τη διάρκεια των ενεργειών του.

Κώστας Πάσσαρης – Κατηγορίες

Ο Κώστας Πάσσαρης κατηγορείται για τη δολοφονία των αστυνομικών Αθανάσιου Δρακόπουλου και Διονύση Αλεβιζόπουλου, αλλά και για τον τραυματισμό του Ανδρέα Φυσέκη το 2001, σωφρονιστικού υπαλλήλου, που εργαζόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας.

Ο Πάσσαρης τότε, προφασιζόμενος ασθένεια, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Νοσοκομείο, από όπου και δραπέτευσε, ενώ ακόμα και σήμερα δε μας είναι γνωστό το πως βρέθηκε στα χέρια του αυτό το όπλο, το οποίο ο ίδιος χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τους αστυνομικούς του τμήματος Μεταγωγών.

Όσον αφορά τη δίκη του, στην οποία δεν ήταν παρών, καθώς βρίσκεται από το 2001 στη Ρουμανία, εκείνος καταδικάστηκε ομόφωνα τελικά σε 71 χρόνια φυλάκισης, μετά από απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Πάσσαρη ισόβια για κάθε μία από τις ανθρωποκτονίες που είχε διαπράξει και 13 χρόνια για κάθε μία από τις συνολικά 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Του επιβλήθηκε επίσης η ποινή 10 ετών φυλάκισης για αρπαγή, 10 χρόνια για κάθε μία από τις συνολικά 3 ληστείες που διέπραξε και πέντε χρόνια για διακεκριμένη κλοπή.

Ωστόσο, το δικαστήριο, λόγω αμφιβολιών, έκρινε τον διαβόητο Κώστα Πάσσαρη αθώο για την υπόθεση ληστείας με έναν νεκρό υπάλληλο της ΔΕΗ στο Περιστέρι, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, για μια ληστεία και για μια κλοπή.

Η εισαγγελέας ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται», ενώ η πολιτική αγωγή τον παρομοίωσε με τον 35χρονο serial killer της Κύπρου, Νίκου Μεταξά, καθώς, παρότι προσποιείται ότι έχει μετανιώσει, στην πραγματικότητα πρόκειται για το «μοναδικό φαινόμενο στην εγκληματική ιστορία της Ελλάδας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
68'
2 - 0
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
67'
0 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;