Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019: Ο Δίας στον Αιγόκερω από τις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019: Τι θα φέρει η νέα εβδομάδα στο ζώδιό σου!

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019: Δίας στον Αιγόκερω από 3 Δεκεμβρίου

Επιλεγμένες ευκαιρίες

Από τη Λίλιαν Σίμου

Μετά την διέλευση του Δία στο ζώδιο κυριαρχίας του, στον Τοξότη, όπου νιώσαμε πως άνοιξαν οι ορίζοντες μας και συχνά νιώσαμε αισιοδοξία και θετικές προοπτικές, έρχεται η χρονιά κατά την οποία ο Δίας θα διανύσει το ζώδιο του Αιγόκερου, από την 3η Δεκεμβρίου 2019 ως την 18η Δεκεμβρίου 2020.

Ο χώρος του Αιγόκερου είναι ασύμβατος με την φύση του Δία, γι’ αυτό θεωρείται πως βρίσκεται στην πλέον αδύναμη θέση του, στον ζωδιακό. Παρ’ ό,τι βρίσκεται στο ζώδιο του δεύτερου δασκάλου, ο δάσκαλος Δίας δεν ταιριάζει με το Κρόνιο περιβάλλον.

Η επέκταση και η διεύρυνση συγκρούονται με το πλαίσιο περιορισμών.

Ο ενθουσιασμός συναντά την απαισιοδοξία και τη μελαγχολία.

Οι νέοι ορίζοντες αντιπαλεύουν τα περιορισμένα και γνωστά όρια.

Η χαρά της άνεσης, μπαίνει στα όρια του «πρέπει» και της συντηρητικής οπτικής.

Η σπίθα της δημιουργίας προσγειώνεται απότομα.

Η διδασκαλία βαθμολογείται, η γνώση αξιολογείται και κρίνεται…

Θα αναρωτηθούμε: «γιατί η σύγκρουση μεταξύ των δύο δασκάλων του ζωδιακού, είναι τόσο ηχηρή;»

Κατά βάθος δεν είναι, αν τους δούμε ως αλληλοσυμπληρωματικούς. Είναι όμως βαθιά καρμική η συμπόρευση…

Κι αυτό διότι όπως αναφέρω και στις ετήσιες προβλέψεις των ζωδίων, η συμπόρευση αυτή γίνεται σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς ο Δίας συναντά τον Κρόνο (όπου ο Κρόνος διανύει το τελευταίο του έτος στον Αιγόκερω που κυβερνά), τον Πλούτωνα και τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης.

Βαθιά, ριζική και ουσιαστική η γνώση και η συνειδητοποίηση με τον συνδυασμό του Δία σ’ αυτή την διέλευση από τον Αιγόκερω. Μνήμες καρμικές, κυτταρικές, λάθη και επιλογές του παρελθόντος, κρίνονται και αφήνουν ένα στίγμα ανεξίτηλο στον ψυχισμό μας.

Η θετική γωνία προς τον Ποσειδώνα και τον Ουρανό, θα βοηθήσει να απελευθερώσουμε τον δισταγμό, να αναζητήσουμε λύσεις νέες αλλά εφικτές και πρακτικές και να οραματιστούμε ό,τι είναι υλοποιήσιμο. Άρα, μας γειώνει με έναν όμορφο και αξιόλογο τρόπο!

Θα επιθυμούμε να ενταχθούμε στο κοινωνικό σύνολο και να αξιολογηθούμε σωστά. Ίσως κάποιες φορές για να επιτύχουμε, να είμαστε δύσκαμπτοι ή μονοκόμματοι. Θα μετρά πολύ η εικόνα μας, η φήμη μας, η θέση μας, η πρόοδος και αναγνώρισή της.

Για να επιτύχουμε στις φιλοδοξίες μας, θα προχωράμε θωρακισμένοι και προστατευμένοι, ακόμη κι αν αυτό απαιτεί περισσότερο χρόνο από το σύνηθες. Οι στόχοι απαιτούν αρκετό χρόνο και μόχθο. Ό,τι επιτύχουμε όμως, θα έχει διάρκεια. Επομένως δεν θα ασχοληθούμε με περιττές επιδιώξεις, επιφανειακές ή δίχως νόημα.

Φθάνουμε στην κορύφωση με την εντιμότητα, την αυτοπειθαρχία, την αξία μας, ή σε αρνητική περίπτωση, με την ανάλγητη και άκαμπτη κυριαρχία πάνω στους άλλους.

Η αίσθηση του δικαίου, γίνεται αυστηρή, απόλυτη και ακριβής.

Μπαίνουν δομές στη γνώση, αξιοποιείται κάθε τι, δεν ασχολούμαστε με ό,τι δεν είναι χρήσιμο ή απαραίτητο.

Η ακαδημαϊκή μόρφωση εκτιμάται ιδιαίτερα. Οι πρακτικές επιστήμες εξελίσσονται.

Δεν κρίνουμε την επιφάνεια, δεν «πετάμε στα σύννεφα», δεν υποσχόμαστε κάτι ανέφικτο.

Με τον Δία στον Αιγόκερω εν συντομία:

Είμαστε περιορισμένοι, συντηρητικοί, προσεκτικοί, επιμελείς, οργανωμένοι, με στοχευμένες ενέργειες, σοβαροί, υπεύθυνοι, συνεπείς.

Στην θετική πλευρά, θα είμαστε σωστοί, τυπικοί, αξιόπιστοι, αξιοπρεπείς, με ευθυκρισία και συνέπεια στον λόγο μας. Μπαίνουν δομές, κανόνες, οργάνωση.

Στην αρνητική πλευρά, μπορεί να είμαστε αρνητικοί, μελαγχολικοί, ιδιοτελείς, υλιστές.

Στην πνευματική μας εξέλιξη: θα δεχτούμε το απόσταγμα σοφίας της εμπειρίας, της γνώσης, του μόχθου

Στην συναισθηματική μας εξέλιξη: θα μάθουμε να εκτιμάμε το ποιοτικό, το λιτό και το αξιόλογο. Οι άνθρωποι που θα μας ενδιαφέρουν θα είναι άξιοι του θαυμασμού μας και με κύρος.

Στην πρακτική μας πρόοδο: δεν θα χάνουμε χρόνο, θα γίνουμε συγκεκριμένοι, θα εξυπηρετεί η γνώση την ουσία, η δεξιότητα το έργο μας. Θα θέτουμε μόνο ρεαλιστικούς στόχους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ό,τι αποκτήσουμε, πρέπει να μην εμπίπτει σε καρμικές συνέπειες, να είναι έντιμο, λογικό, σαφές, συγκεκριμένο, χρήσιμο.

Καλό θα είναι να αναλογιστούμε τι μας συνέβη, ως πρόκληση, τις προηγούμενες περιόδους που βρέθηκε ο Δίας στον Αιγόκερω, δηλαδή από 18 Δεκεμβρίου 2007 ως 5 Ιανουαρίου 2009, από 4 Ιανουαρίου 1996 ως 21 Ιανουαρίου 1997 και από 20 Ιανουαρίου 1984 ως 6 Φεβρουαρίου 1985.

Σίγουρα δεν θα είναι ακριβώς οι ίδιες εμπειρίες, αλλά παρεμφερείς προκλήσεις, στις οποίες πλέον θα ανταποκριθούμε με περισσότερη σοφία και εμπειρία.

Στον χάρτη της Ελλάδας

Σε ένα πολιτικό και κοινωνικό πεδίο, ο Δίας στον Αιγόκερω ήταν η αρχή της διεθνούς οικονομικής ύφεσης, που ξεκίνησε λίγο πριν την δεκαετία που διανύουμε. Σε μας ήρθε γύρω στο 2010, αλλά οι συνθήκες είχαν ήδη προετοιμαστεί από το 2008 και μετά. Περίπου όταν μπήκε και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω.

Η Ελλάδα έχει ένα δύσκολο ωροσκόπιο ως προς τα οικονομικά και κυρίως τα αποταμιεύματά της.

Ο Δίας θα αγγίξει τον τομέα αυτόν ξανά, δεν είναι ό,τι καλύτερο φυσικά και θα υπάρξουν πιέσεις για τα χρέη, τα δάνεια, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, το συνταξιοδοτικό. Οι πιέσεις ίσως προέρχονται από τα συμφέροντα των δανειστών, αλλά και από το Κοινοβούλιο. Συχνά το κοινοβουλευτικό σώμα είναι πιο καταπιεστικό προς τον λαό από τους «ξένους».

Αρχικά λοιπόν, δεν φαίνονται ευχάριστα τα θέματα αυτά.

Αργότερα όμως, υπάρχει μία ευοίωνη προοπτική, όταν ο Δίας αγγίξει τον Ποσειδώνα της χώρας, καθώς ο Ποσειδώνας σχηματίζει θετικές γωνίες. Η ναυτιλία πρωτίστως, αλλά και οι σχέσεις με το διεθνές εμπόριο, θα μπορούσαν να είναι παράγοντες που θα ευνοηθούν και θα βοηθήσουν την χώρα.

Αν υπάρχει σωστή υποδομή και οργάνωση (αυτό απαιτεί αποκλειστικά ο Δίας), μπορεί να αξιοποιηθεί ο θαλάσσιος πλούτος και ο τουρισμός.

Σύντομες συμβουλές για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο:

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019:

Κριός

Ήρθε η κατάλληλη περίοδος προκειμένου να ασχοληθείτε με την καριέρα σας και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται εκεί. Επειδή θα έχετε υπερβολικό ζήλο, καλό θα ήταν να μην προσπαθήσετε να διεκδικήσετε δίχως σχεδιασμό, εκλογικευμένη ανάλυση και προετοιμασία. Η τύχη και οι σωστοί άνθρωποι από τον κοινωνικό σας χώρο, θα προωθήσουν την επαγγελματική σας εξέλιξη. Θα έχετε ευχέρεια να αναλάβετε ηγετικό ρόλο, αλλά ελέγχετε τις ξαφνικές σας αντιδράσεις, που θα προκαλέσουν ρήξη συμφωνιών ή σχέσεων. Επίσης, καλό θα είναι να μην εμπιστεύεστε απόλυτα τους άλλους, καθώς θα αλλάζουν πρόσωπο ενίοτε, και οι αντιδράσεις θα αναδείξουν την αρνητική πλευρά κάποιων εξ αυτών.

Ταύρος

Ο Δίας ευνοεί το ζώδιό σας και αυτό δημιουργεί μία δυναμική για σας. Ας επωφεληθείτε λοιπόν, ιδιαίτερα αν έχετε αδικηθεί. Ο Ουρανός στο ζώδιό σας σας κινητοποιεί για αλλαγές, και κατά τη διάρκεια ενός έτους, θα αποδυναμωθούν αρνητικές καταστάσεις. Ενδυνάμωση λοιπόν, υγεία, ευεξία και αυτοπεποίθηση, θα είναι τα δώρα για τη νέα αυτή περίοδο! Μην αφήσετε τον χρόνο να πηγαίνει χαμένος. Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη και πρέπει να την εκμεταλλευτείτε παραγωγικά. Η γνώση διευρύνεται και εστιάζεστε στην ουσία και στην λεπτομέρεια. Ίσως διαμορφώσετε διαφορετική άποψη και φιλοσοφία. Αλλαγές ή διαφορετικές αντιλήψεις θα προκαλέσουν οι ανατροπές στις δύσκολες περιόδους του Δία.

Δίδυμοι

Ήρθε η κατάλληλη εποχή, προκειμένου να διαχειριστείτε τα αποταμιεύματά σας, ή να ρυθμίσετε δάνεια, χρέη και υποχρεώσεις που χρονίζουν. Μία επένδυση από συνεργασία, θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα, αλλά τώρα μπορεί να προσθέσει άγχος στη ζωή σας. Δεν υπάρχει σταθερότητα, για τον λόγο αυτό, κάθε βήμα πρέπει να είναι προσεκτικά δομημένο. Προσέχετε την διατροφή και την υγεία σας. Ενώ ισορροπείτε ό,τι σας επιβαρύνει ψυχολογικά. Κάποια βοήθεια μπορεί να προσφέρει το ταίρι σας. Ο Δίας στηρίζει θέματα που αφορούν κληροδοτήματα, αλλά δεν πρέπει να αφήσετε τίποτα στην τύχη. Με την βοήθεια νομικών, διεκδικείστε και περιμένετε την δικαίωση, αν είστε αδικημένοι.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;