Twitter: Η γνωστή εφαρμογή διαγράφει τους ανενεργούς χρήστες της
Το Twitter ετοιμάζεται να περάσει στην διαγραφή εκατομμυρίων ανενεργών χρηστών!

Το Twitter θα περάσει σε μαζική διαγραφεί χρηστών. Ναι, καλά διάβασες! Η γνωστή εφαρμογή θα αρχίσει να διαγράφει τους λογαριασμούς χρηστών που έχουν παραμείνει αδρανείς για πάνω από έξι μήνες!

Αυτό θα ισχύσει για όσους δεν έχουν χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό τους στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εκτός και αν κάνουν χρήση πριν την καταληκτική ημερομηνία της 11ης Δεκεμβρίου. Η διαγραφή θα συμπεριλάβει και άτομα που έχουν αποβιώσει, εκτός και αν κάποιος συγγενής ή άλλο πρόσωπο μπορέσει να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό του αποθανόντος.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Twitter προχωρά σε διαγραφή των αδρανών λογαριασμών σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Όπως ανακοίνωσε η γνωστή εταιρεία, το κάνει επειδή οι αδρανείς χρήστες δεν μπορούν να συμφωνήσουν με τους νέους κανονισμούς του περί ιδιωτικότητας, καθώς, δεν μπαίνουν στην εφαρμογή!

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει εκπρόσωπος της εταιρείας, με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η αξιοπιστία του. Κι αυτό γιατί μειώνοντας τον αριθμό των αδρανών λογαριασμών που εμφανίζονται ως “ακόλουθοι”, ένας χρήστης θα παύει να νιώθει αδικαιολόγητα σημαντικός. Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος εκπρόσωπος αρνήθηκε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να “απελευθερωθούν” ονόματα χρηστών (usernames).

Η διαδικασία της διαγραφής θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και θα ξεκινήσει από λογαριασμούς εκτός ΗΠΑ, όπως υποστηρίζει το βρετανικό δίκτυο BBC. Το Twitter έχει στείλει ηλεκτρονικά μηνύματα στους χρήστες λογαριασμών που θα επηρεαστούν από τις διαγραφές, ενώ αναμένεται να στείλει και νέα μηνύματα όταν πλησιάσει η ημερομηνία διαγραφής.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Twitter δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τον αριθμό των λογαριασμών που πληρούν τα κριτήρια για τη διαγραφή. Όμως, εκτιμάται ότι πρόκειται για μερικά εκατομμύρια.

Η εν λόγω διαγραφή δε θα επηρεάσει τον αριθμό χρηστών που περιοδικά ανακοινώνει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αυτός περιλαμβάνει μόνο ενεργούς ημερήσιους χρήστες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Σεπτεμβρίου του 2019, η γνωστή εφαρμογή διαθέτει περίπου 145 εκατομμύρια που το χρησιμοποιούν έστω μια φορά τη μέρα.

Σε ότι έχει να κάνει με τους χρήστες που έχουν φύγει από τη ζωή, αντίθετα με το Facebook, το Twitter δε δίνει τη δυνατότητα να “παγώσει” ο λογαριασμός του πεθαμένου, για λόγους ανάμνησης από την οικογένειά του, ενώ απαγορεύεται η περαιτέρω χρήση του. Ωστόσο, η εφαρμογή θα επιτρέπει να συνεχίζεται η δραστηριότητα του λογαριασμού ενός ατόμου που δεν είναι πλέον στη ζωή, εφόσον κάποιος άλλος έχει τη δυνατότητα να τον διατηρεί ενεργό, έχοντας προηγουμένως αποδεχθεί τη νέα πολιτική περί ιδιωτικότητας της πλατφόρμας.

Ακόμη, λογαριασμοί που έχουν δημιουργηθεί για αρχειακούς λόγους, όπως ο @POTUS44 που αποτελεί μια συλλογή των «τιτιβισμάτων» που έκανε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την θητεία του, θα πάνε προς διαγραφή. Τέλος, θα επηρεαστούν και αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί (bots), εφόσον οι ιδιοκτήτες τους δεν κάνουν log-in έως τις 11 Δεκεμβρίου.

Δες ακόμα: Twitter: Μια δεύτερη μεγάλη αλλαγή ετοιμάζει η εταιρεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;