Eurovision 2020: Η Ουγγαρία αποφάσισε να αποχωρήσει γιατί βρίσκει τον διαγωνισμό
H Oυγγαρία αποφάσισε να μη συμμετάσχει στη Eurovision 2020

Με απόφαση της, η Ουγγαρία δε θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020, μια απόφαση που πάρθηκε, επειδή ο διαγωνισμός είναι «πολύ γκέι» για τα “γούστα” της ακροδεξιάς κυβέρνησης και των κρατικών ΜΜΕ.

Η απόφαση αυτή για αποχώρηση από τη Eurovision του 2020 ανακοινώθηκε από την Ουγγαρία με τις φήμες να θέλουν την Βουδαπέστη να λαμβάνει την απόφαση αυτή επειδή ο διαγωνισμός τραγουδιού είναι «πολύ γκέι» για τη χώρα.

Παρότι δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ανακοίνωση που να αιτιολογεί την απόφαση της χώρας να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό τραγουδιού, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η αποχώρηση αυτή λαμβάνει χώρα σε αυτή τη φάση: Σε μια φάση που στην Ουγγαρία αυξάνεται η ομοφοβική ρητορική μίσους, με τον πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπάν, να προωθεί πολιτικές που ευνοούν το σχήμα: «πρώτα η οικογένεια».

Νωρίτερα μέσα στο 2019, ομιλητής του ουγγρικού κοινοβουλίου συνέκρινε την υιοθεσία παιδιών από άτομα του ίδιου φύλου με την παιδεραστία, ενώ ένας κυβερνητικός τηλεοπτικός σχολιαστής αναφέρθηκε στην Eurovision ως «ομοφυλόφιλική αρμάδα», δηλώνοντας ότι αν η χώρα δεν συμμετείχε θα ωφελούσε στην ψυχική υγεία του έθνους.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγή από την κρατική τηλεόραση της Ουγγαρίας (MTVA), αναφέρθηκε στον Guardian ότι παρότι δε δόθηκε καμία αιτιολογία για την απόφαση αποχώρησης, οι εργαζόμενοι στον σταθμό πιστεύουν ότι σχετίζεται με τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη Eurovision και την κουλτούρα ΛΟΑΤΚΙ .

Η ίδια πηγή αναφέρει επίσης πως υπάρχει γραμμή να μην καλύπτονται σχετικά θέματα εκτός από το Pride της Βουδαπέστης.

Νωρίτερα, ο ισπανικός ιστότοπος index.hu ανέφερε ανώνυμες πηγές από κρατικά ΜΜΕ που επίσης αναφέρουν πως ο λόγος για την απόσυρση ήταν ότι η Eurovision θεωρήθηκε «πολύ ομοφυλοφιλική».

Ο εκπρόσωπος του Βίκτορ Όρμπαν, ωστόσο, διέψευσε το ρεπορτάζ, αλλά δεν διευκρίνισε κανέναν άλλο λόγο για την ξαφνική μη συμμετοχή της Ουγγαρίας στον διαγωνισμό, ενώ σε μια ηλεκτρονική δήλωση προς τον Guardian, η MTVA δήλωσε τα εξής:

«Αντί να λάβουμε μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2020, θα υποστηρίξουμε άμεσα τις πολύτιμες παραγωγές που δημιουργούνται από τα ταλέντα της ουγγρικής ποπ μουσικής».

Δείτε ακόμα: Eurovision 2020: Ποιος θα εκπροσωπήσει την Κύπρο;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;