Αλφόνσο Κουαρόν: 5 ταινίες του σκηνοθέτη με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια...
Δείτε 5 ταινίες του Αλφόνσο Κουαρόν με αφορμή τα γενέθλιά του!

Ο Αλφόνσο Κουαρόν είναι διάσημος και αναγνωρισμένος σκηνοθέτης, που γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1961 στην Πόλη του Μεξικού. Ο πατέρας του Αλφόνσο Κουαρόν είναι πυρηνικός φυσικός, ενώ έχει 2 αδελφούς ένας εκ των οποίων είναι επίσης σκηνοθέτης και ο άλλος βιολόγος.

Ο Αλφόνσο Κουαρόν εκτός από σκηνοθεσία έχει σπουδάσει και φιλοσοφία, ενώ η πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα ήταν μία ταινία μικρού μήκους ονόματι Vengeance Is Mine. Η καριέρα του άρχισε να απογειώνεται, όταν μετά την συμμετοχή του στο Φεστιβάλ του Τορόντο προσεγγίστηκε από τον Σίντεϊ Πόλακ και σκηνοθέτησε ένα επεισόδιο για την σειρά Fallen Angels. Έχει προταθεί αρκετές φορές για Oscar, ενώ είναι ήδη κάτοχος 5 Oscar.

Πάμε λοιπόν να δούμε 5 ταινίες του Αλφόνσο Κουαρόν που αξίζει σίγουρα να δεις, αν δεν τις έχει ήδη δει:

1. Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν

Πρόκειται για την μεταφορά του 3ου βιβλίου της J.K. Rowling στην μεγάλη οθόνη. Είναι μία ταινία που δεν άπτεται των συνηθισμένων κινηματογραφικών ενδιαφερόντων του Αλφόνσο Κουαρόν, αφού είναι ένα από τα μεγαλύτερα franchise βασισμένα σε βιβλίο που έχουν γίνει ποτέ. Ωστόσο, έλαβε καλές κριτικές και η ίδια J.K. Rowlling είχε δηλώσει ότι ήταν η αγαπημένη της ταινία Χάρι Πότερ ανάμεσα στις 3 που είχαν κυκλοφορήσει μέχρι εκείνη την περίοδο. Και εμπάσει περιπτώσει την συγκεκριμένη ταινία αξίζει να την δείτε γιατί εκτός της εκπληκτικής δουλειάς του Αλφόνσο Κουαρόν είναι Χάρι Πότερ.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;