Σεισμός 6,1 Ρίχτερ: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον σεισμό που ταρακούνησε και την Αθήνα
Για τον σεισμό που ταρακούνησε και την Αθήνα

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σήμερα το πρωί της Τετάρτης (27/11) και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν κοντά στα 6,1 ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται μεταξύ της δυτικής Κρήτης και των Κυθήρων στα 74 χλμ. δυτικά από τα Χανιά.

Σεισμολόγοι για τον σεισμό των 6.1 ρίχτερ

Ο γνωστός σεισμολόγος, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι το εστιακό του βάθος του σεισμού είναι αρκετά μεγάλο «το οποίο σημαίνει ότι δεν θα έχουμε συνέχεια κατά πάσα πιθανότητα σε αυτό το σεισμό. Συνήθως αυτοί δεν συνοδεύονται από μεγάλη μετασεισμική ακολουθία».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το συγκεκριμένο ρήγμα θα μπορούσε να δώσει και πολύ μεγαλύτερο σεισμό, αλλά η συγκεκριμένη δόνηση είναι ενδιάμεσου βάθους, δεν είναι στην επιφάνεια. Όπως είπε ο ίδιος: «Έχουμε να κάνουμε με ένα σεισμό που δεν δίνει πλούσια μετασεισμική ακολουθία».

Ο κ. Παπαζάχος, μιλώντας στο OPEN ήταν καθησυχαστικός, αναφέροντας ότι ο σεισμός μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων που “ακούστηκε” μέχρι την Αθήνα, δε συνοδεύεται από μετασεισμούς, ενώ δεν έχει καμία σύνδεση με ότι συνέβη στη γειτονική μας χώρα, Αλβανία.

Το τόξο αρχίζει από Κέρκυρα κατεβαίνει νότια και πιάνει μέχρι τα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο, ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι επρόκειτο για εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων με επίκεντρο τέτοιο που δείχνει ότι ήταν ο κύριος σεισμός, και άρα υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος έχει περάσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;