Έξοδος στην Αθήνα: 10 events που αξίζει να δεις (28/11 - 02/12)
Οι προτάσεις του Neolaia.gr για πάρτι, lives, εικαστικά δρώμενα, θέατρο & σινεμά!

PARTIES??‍♀️

✔Olga Kouklaki Dj set @ Gazarte Roof Stage

Facebook Photo

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, η Όλγα Κουκλάκη αναλαμβάνει τα decks του Gazarte και παίζει μια ηλεκτρονική μουσική νέο-80s και δυναμικών σετς, που αναστατώνει εδώ και καιρό τα ευρωπαϊκά dancefloors και αναμένεται να “ηλεκτρίσει” το αθηναϊκό μουσικό κοινό.

Η ‘Ολγα Κουκλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές της στο πιάνο και την κλασική μουσική, μετακομίζει στο Παρίσι όπου συνεργάζεται με την δισκογραφική εταιρεία F Communication και παίζει ζωντανά με συγκροτήματα όπως οι Reminiscent Drive, Bang Bang, και Nouvelle Vague. To 2008 κυκλοφορεί το 1ο προσωπικό της album «Getalife» από την γαλλική δισκογραφική εταιρεία PIAS λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές στη Γαλλία και στο εξωτερικό.

28/11, Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, 210 3452277, Ώρα: 22:00, Είσοδος ελεύθερη.

✔ Citizen Jim “Xpap” release show w/ Mind Ripple + Yogurt Maybe @ Temple Athens

Facebook Photo

Έχοντας μέσα τους το “μικρόβιο” του πειραματισμού, οι Citizen Jim συνθέτουν ένα μείγμα από rock, rap, funk ήχους, πετώντας μέσα και διάφορους άλλους συνδυασμούς μουσικών στιλ, κρατώντας ταυτόχρονα στον πυρήνα τους μια σημαντική επιρροή από RATM, Frank Zappa και Primus.

Έναν χρόνο, λοιπόν, μετά το ντεμπούτο άλμπουμ “Trashotomy”, οι Citizen Jim επανέρχονται με τη νέα κυκλοφορία “Xpap”, την οποία και θα παρουσιάσουν live στην σκηνή του Temple Athens, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

Μιλώντας με σαρκαστική διάθεση για ήρωες και αντιήρωες σε παραστάσεις οικείες και παράλογες, οι Citizen Jim αναμένεται να παρουσιάσουν ένα θέαμα με μια τάση για διαφοροποίηση από όσα καθιστούν στατική τη σύγχρονη μουσική σκηνή.

28/11, TEMPLE ATHENS. Ιάκχου 17, 697 941 7274, Ώρα: 20:30, Εισιτήριο: 6 ευρώ (Προπώληση), 8 ευρώ (Ταμείο).

✔ΚΑΛΟ ΠΑΡΤΥ – 1 χρόνος Καλές Απόψεις @ ΙΛΙΟΝ plus

Facebook Photo

Η καλή σελίδα με τα καλά posts και την καλή διάθεση που όλ@ αγαπήσαμε, κάνει το πρώτο καλό της πάρτι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στο ΙΛΙΟΝ plus, γιατί καλό είναι να τα γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας γενικά.

Είναι ωραίο να ζούμε, είναι επίσης καλό να πηγαίνουμε σε πάρτυ. Είναι καλό τα πάρτυ αυτά να μην έχουν είσοδο, καλό είναι να πηγαίνουμε σε μέρη με φτηνά ποτά που έχουνε τη μπύρα 4€ και το ποτό 6€ και καλό είναι να είμαστε εκεί από τις 23.40, γιατί τότε ανοίγουν οι πόρτες και έτσι δε θα περιμένουμε απέξω.

Μη ξεχνάμε ότι είναι επίσης καλό στα πάρτι να παίζουν καλές και διαφορετικές μουσικές για να περνάμε όμορφα, γι’αυτό και θα ακουστούν Disco, Funk, Groove, 90’s, Dance, Pop, Hip-Hop, R&B, Electro και άλλα καλά τραγούδια.

Για τον έναν χρόνο ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, θα παίξουν μουσική:

11:40-01:00 KBB

01:00-03:00 Phunk Sinatra

03:00-04:00 Κόμης Sans

04:00-06:00 LesANIMAUX

Θα ήταν ωραίο να πηγαίναμε σε αυτό το πάρτι.

29/11, ΙΛΙΟΝ plus, Κοδριγκτώνος 17, 10434, Αθήνα, Ώρα: 11:40.

✔Stellar: Dr. Rubinstein @ Six dogs

Facebook Photo

Το Stellar ξαναχτυπά και προσκαλεί στα decks του six d.o.g.s την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου την μοναδική Dr. Rubinstein.

H Dr. Rubinstein μετράει εμφανίσεις στο ://about blank και το Berghain του Βερολίνου, ενώ η μουσική της κινείται με άνεση από το hypnotic acid στο rave των 90’s. Μιλώντας για τη δουλειά της η ίδια λέει “Όταν η μουσική είναι σωστή, μπορείς να αφεθείς χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα. Για μένα αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο, η απόλυτη ευτυχία”.

Μαζί της ο resident του Vault_88, Cirkle και ο ιθύνων νους του θρυλικού Astron Bar, BMSK και η ανερχόμενη Devika.

29/11, 6 D.O.G.S. Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, Ώρα: 24:00, Εισιτήριο: 7 ευρώ.

✔Fatima Hajji by Blend & Voltage @ Steam

Facebook Photo

Το Blend και η Voltage υποδέχονται το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο Steam Athens την Ισπανίδα εκπρόσωπο της hard techno, Fatima Hajji, σε μία νύχτα γένους θηλυκού. Μαζί της, ο Resident Dj του Blend, Mikee, ενώ την VOLTAGE Records εκπροσωπούν η ιδιοκτήτης του Label, ANNA V. καθώς και οι residents Olga σε b2b με τη Theony.

Όλες τους είναι υπέροχες, αλλά ειδικά η Fatima Hajji, είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές γυναίκες Djs της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής. «Γεννημένη μέσα στον ηλεκτρισμό», όπως λέει η ίδια για τον εαυτό της, η Ισπανίδα με τις αραβικές ρίζες διακρίνεται από δυναμικό ταμπεραμέντο και γοητευτική επιθετικότητα, η οποία αντανακλά απόλυτα στον ήχο της. Ένας ήχος που ξεκλειδώνει με ορμή κάθε φορά που η παραγωγός και dj παίρνει θέση on stage!

30/11, STEAM ATHENS, Ευρυμέδοντος 3, Αθήνα, 210 3412120 Ώρα: 24:00, Eίσοδος: 15 ευρώ.

LIVES?

✔ Χατζηφραγκέτα Live @ Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Χατζηφαγκέτα band

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, οι θρυλικοί Χατζηφραγκέτα επανέρχονται σε μια full band σύνθεση στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου για να γεμίσουν τις Πέμπτες του Νοέμβρη μας.

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, οι Πάνος Φραγκιαδάκης, Βαγγέλης Χατζηγιάννης, Βασίλης Τσιγκρής και Γιώργος Χριστοδούλου κάνουν για τελευταία Πέμπτη μια ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και μας παρουσιάζουν, με τον δικό τους μοναδικό και αυθεντικό τρόπο, παλιά και νέα τραγούδια.

28/11, Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή, Φραντζή και Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, Ώρα: 22:00, Είσοδος: 12 με μπύρα ή κρασί.

✔12ος Πίθηκος Live @ Fuzz Club

12ος Πίθηκος

Ο πρωτοπόρος χιπ χοπ καλλιτέχνης, 12ος Πίθηκος, εμφανίζεται στο Fuzz Club την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική συναυλία.

Οι συναυλίες του 12ο Πίθηκου διακρίνονταν ανέκαθεν για την ενέργεια, αλλά και τη δυναμική επικοινωνία του ράπερ με το κοινό. Ειδικά με το κοινό της Αθήνας, ο 12ος αναπτύξει μια ιδιαιτέρως ξεχωριστή σχέση που ξεκίνησε πριν χρόνια και κρατάει ακόμα γερά!

29/11, FUZZ CLUB, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Πειραιώς & Χαμοστέρνας), 210 3450817, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 10 ευρώ.

Ομαδική έκθεση ✨

✔What Do You Need Where You Are? @ Romantso

Facebook Photo

To Bios παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “What Do You Need Where You Are?”, που φέρνει κοντά 4 νέους καλλιτέχνες: Την Yagmur Uyanik από την Τουρκία, την Tamara Kametani από το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Άγγελο Παπαδόπουλο από την Ελλάδα και τον Mersid Ramičević από την Σερβία.

Τέσσερα έργα – εγκαταστάσεις στο Romantso διερευνούν τις ανάγκες που προκύπτουν από τη φυσική μας τοποθεσία, την ψηφιακή μας παρουσία και τα όρια που μπορεί να καταργήσει ένα δίκτυο καλλιτεχνών.

Oι καλλιτέχνες συμμετείχαν στο residency Αrt and Technology που περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές τοποθεσίες καλλιτεχνικών residency (Αθήνα, Βελιγράδι, Ιστανμπούλ) που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Connect for Creativity διεξάγονται τα Art and Technology residencies, όπου συγκεντρώνονται καλλιτέχνες και δημιουργοί από την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και τη Σερβία, για να διερευνήσουν τις χρήσεις της δημιουργικής τεχνολογίας και να δημιουργήσουν γέφυρες και ενσυναίσθηση μεταξύ των κοινωνιών και πέρα από τα γεωγραφικά όρια.

Διάρκεια Έκθεσης: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου έως Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Πέμπτη με Κυριακή, 17.00-21.00

14/11 – 01/12, Bios. ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, Ώρα: 17:00, Είσοδος ελεύθερη, 210 3425335.

Σινεμά?

✔ “Luventa” της Michele Cinque

Μέσα από μια εκστρατεία crowdfunding, μια ομάδα νέων αγοράζει ένα σκάφος, το luventa, και τον Ιούλιο του 2016 ξεκινά το πρόγραμμα έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο. Μετά από έναν χρόνο λειτουργίας (στην οποία περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί), το πλοίο έχει κατασχεθεί από τις ιταλικές αρχές στην Lampedusa και η ΜΚΟ βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Το ντοκιμαντέρ luventa ακολουθεί τη ζωή των πρωταγωνιστών από την πρώτη αποστολή του σκάφους για περισσότερο από ένα χρόνο, μέχρι το ουτοπικό και ανθρωπιστικό τους όνειρο να συγκρουστεί με την πραγματικότητα.

Σκηνοθεσία: Michele Cinque

Σενάριο: Michele Cinque, Marco Saura,

Φωτογραφία: Michele Cinque, Martina Cocco

ΘΕΑΤΡΟ ?

✔ “Σημείο Τομής” @ ALTERA PARS

Το θεατρικό με τίτλο “Our Basement” είναι το πρώτο έργο της Μαρθίλιας Σβάρνα στα Αγγλικά.

Κατά την ολοκλήρωση των σπουδών της, στο Lee Strasberg Theatre and Film Institute, η Μαρθίλια Σβάρνα είχε την ευκαιρία να ανεβάσει αυτό το έργο, στο The Marilyn Monroe Theatre του Hollywood, σε σκηνοθεσία Sharon Angela και το οποίο έτυχε μεγάλης και θερμής αποδοχής.

Το θεατρικό “Our Basement” προσεγγίζει ζητήματα, όπως η μοναξιά, η ανάγκη για δημιουργία και έρωτα, εκφράζοντας τα όνειρα κάθε ανθρώπου για ένα καλύτερο μέλλον.

Η υπόθεση παρακολουθεί τη ζωή δύο νέων καλλιτεχνών που ζουν στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του 1960, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και κάνοντας όνειρα για έναν ιδανικό κόσμο. Η Κάρολ είναι μετανάστρια από την Αγγλία και αναζητά το αμερικάνικο όνειρο, ενώ η στενή φιλία της με τον Μπράιαν σηματοδοτεί μια νέα ζωή για εκείνη και τον φίλο της.

Σε ένα υπόγειο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, λοιπόν, οι δύο νέοι ζωγράφοι δημιουργούν, επαναστατούν, εξιδανικεύουν όνειρα και καταστάσεις, ώσπου οι απρόοπτες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της εποχής έρχονται να διαταράξουν τα σχέδια τους.

Ερμηνείες: Μαρθίλια Σβάρνα, Λάμπρος Κωνσταντέας

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σίμωνας

Κείμενο: Μαρθίλια Σβάρνα

Δευτέρα 02/12, Altera Pars, Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Αθήνα, Κεραμεικός, Ώρα: 21:00, Τηλ: 210 3410011, Εισιτήριο: Γενική είσοδος 12 ευρώ, Φοιτητικό/Μειωμένο/ΑΜΕΑ 8 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;