17 Νοέμβρη: Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου (Photos & Vid)
Σε εξέλιξη βρίσκεται τη στιγμή αυτή η μεγάλη πορεία για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου - Αποκλειστικό υλικό από το neolaia.gr

Με την πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σήμερα, 17 Νοέμβρη. Η πορεία ξεκίνησε μετά τις 16:00 το μεσημέρι, με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου.

Στην μεγάλη πορεία συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τα μέλη της πορείας συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Η πορεία για τη 17 Νοέμβρη 2019 έχει ως κεντρικό σύνθημα “οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία.”

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα είχε ξεκινήσει η πορεία του “μπλοκ” της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Η συγκεκριμένη πορεία έφτασε μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Μόλις έφτασαν εκεί οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και, στη συνέχεια, διαλύθηκαν.

Δρακόντια είναι και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στα μέτρα συμμετέχουν αύρες, ελικόπτερα, drones, η επανασυσταθείσα ομάδα “Δέλτα” και 5.000 αστυνομικοί. Ανάμεσα στους αστυνομικούς είναι το σύνολο των διαθέσιμων διμοιριών ΜΑΤ και του προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκεται ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης και ο Αλέξης Τσίπρας είναι επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Aποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο του Neolaia.gr από την πορεία:

Δες ακόμα: 17 Νοέμβρη 1973: Το χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;