Νέος Ποινικός Κώδικας: Μέχρι και δύο χρόνια φυλάκιση για καθύβριση των θείων

Από neolaia.gr Team 12 Νοεμβρίου 2019

Επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση θρησκευμάτων στον νέο Ποινικό Κώδικα, γι' αυτό, την Παναγία δε θα την ξανά πιάσεις στο στόμα σου

Την επαναφορά της κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων θα περιλαμβάνουν οι αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε εχθές, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Για το παραπάνω αδίκημα, στον ποινικό κώδικα θα προβλέπεται φυλάκιση μέχρι και δύο έτη.

Σημειώνουμε επίσης ότι στον Ποινικό Κώδικα που είχε υποβληθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές, προβλεπόταν η κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου (198 του ΠΚ).

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, στον νέο Ποινικό Κώδικα προβλέπονται κι άλλες αλλαγές, όπως, για παράδειγμα, αυστηροποίηση των ποινών για την παιδεραστία και τη διακίνηση μεταναστών.

Αναλυτικά οι τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου νόμου που ανακοίνωσε ο Κώστας Τσιάρας:

-Επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων (άρθρο 198 του ΠΚ). Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα.

«Με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο», διαμήνυσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

-Αυστηροποιείται το πλαίσιο τιμώρισης του βιασμού (άρθρο 336 του ΠΚ που αφορά και στο βιασμό ανηλίκων). Προβλεπόταν κάθειρξη 5 έως 15 έτη τιμώρησης και έγινε κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών. Επίσης, εάν ο βιασμός έγινε από 2 ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού, αντί για 10, 15 έτη τιμώρισης, η ποινή μεταβλήθηκε σε ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη 10, 15 χρόνια.

-Αυστηροποίηση του πλαισίου τιμώρισης της διακίνησης μεταναστών. Ήδη, ο νόμος προέβλεπε αυστηρή ποινή. Τώρα αυξάνονται τα πρόστιμα και οι ποινές. Η ποινή και τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι για κάθε μεταφερόμενο άτομο.

-Αναφορικά με την κλοπή από δύο ή περισσότερους, απαλείφεται, από το συζητούμενο σχέδιο νόμου, η διάρρηξη και πλέον εάν η κλοπή τελέστηκε από δύο ή περισσότερους που είχαν οργανωθεί για την τέλεση κλοπών, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή.

-Τροποποιείται το άρθρο 79 του Ποινικού Κώδικα, παράγραφος 7, έτσι ώστε στην απόφαση να αναφέρονται ρητά οι λόγοι που δικαιολογούν την κρίση του δικαστηρίου για την επιμέτρηση της ποινής που επέβαλε.

«Στο προηγούμενο καθεστώς για την επιμέτρηση της ποινής χρειαζόταν ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, πράγμα που θα οδηγούσε σε σωρεία αναιρέσεων. Δεν χρειάζεται πλέον φλυαρίες στην απόφαση, και όπως όλα τα χρόνια είχε αιτιολογία η απόφαση, έτσι θα έχει και τώρα. Το ζήτησε η Ένωση Εισαγγελέων, το ζήτησαν οι δικαστές», δήλωσε ο Υπουργός.

Εμείς, από την πλευρά μας, δε χρειάζεται να πούμε κάτι, τα είπε όλα ο «Θεός»:

Δείτε ακόμα: Νέος ποινικός κώδικας: Μέχρι και ισόβια κάθειρξη για πιωμένους οδηγούς

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486