10 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου
Αν θέλεις ο ύπνος σου να γίνει καλύτερος, τότε πρέπει να ακολουθήσεις τις συμβουλές αυτές!

Ο ύπνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια της καθημερινότητας μας. Σκέψου μόνο ότι κοιμόμαστε περίπου 8 ώρες την ημέρα. Όμως, το κάνουμε σωστά;

Ο ύπνος, έχει αποδειχτεί ότι δεν έχει να κάνει με την ποσότητα, αλλά με την ποιότητα. Μπορεί να κοιμάσαι 8 ώρες την ημέρα και να μη νιώθεις ξεκούραστος, αλλά μπορεί να κοιμάσαι πολύ λιγότερο και να νιώθεις μία έκρηξη ενέργειας.

Όλο αυτό συμβαίνει γιατί πριν πέσουμε για ύπνο ή και κατά τη διάρκεια του ύπνου κάνουμε μερικά λάθη. Γι αυτό δες την παρακάτω λίστα με τους “κανόνες” που πρέπει να ακολουθείς για να κοιμάσαι καλύτερα!

1. Πρέπει να έχει πρόγραμμα ύπνου. Μάλιστα, πρέπει να φροντίζεις να είναι σταθερό κάθε μέρα. Ακόμη και τα Σαββατοκύριακο.

2. Δεν πρέπει με τίποτα να κοιμάσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν το κάνεις αυτό να προσπαθήσεις να είναι μόνο για 30 λεπτά.

3. Πριν κοιμηθείς πρέπει να χαλαρώσεις και να μην ασχοληθείς με κάποια ηλεκτρονική συσκευή. Μάλιστα, καλό είναι να τις κλείσεις μισή ώρα πριν πέσεις για ύπνο.

4. Αποφεύγεις την καφεΐνη, το αλκοόλ και το τσιγάρο πριν τον ύπνο.

5. Πρέπει το κρεβάτι να το χρησιμοποιείς μόνο για δύο βασικά πράγματα. Αυτά είναι ο ύπνος και το σεξ και ΤΙΠΟΤΑ άλλο!

6. Πρέπει να γυμνάζεσαι. Η γυμναστική μειώνει το άγχος και κάνει καλύτερη την ποιότητα του ύπνου.

7. Πέρα από το αλκοόλ, τον καφέ και το κάπνισμα, πριν τον ύπνο αποφεύγουμε και το φαΐ. Αν πεινάς, καλύτερα, να φας ένα ελαφρύ σνακ.

8. Ξεκίνησε να έχεις μία ρουτίνα πριν τον ύπνο. Πλύνε τα δόντια σου και το πρόσωπό σου, διάβασε κάτι, άκουσε μουσική. Η ρουτίνα αυτή θα βάλει τον οργανισμό σου να προετοιμάζεται για ύπνο και να ξεκουράζεται καλύτερα.

9. Κάτι που δεν είναι γνωστό είναι ότι για να πετύχεις καλύτερη ποιότητα ύπνου, η θερμοκρασία του δωματίου σου πρέπει να είναι σταθερή.

10. Και κάτι που σίγουρα έχεις ακούσει, προσπάθησε να αδειάσεις το μυαλό σου από κάθε σκέψη πριν κλείσεις τα μάτια σου.

Δες ακόμα: Μία ώρα ύπνου είναι αρκετή για να ανακτήσεις την χαμένη σου λίμπιντο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1