Ήξερες ότι ΔΕΝ πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου το βράδυ;
Φορτίζεις και εσύ το κινητό σου το βράδυ; Πρέπει να σταματήσεις άμεσα να το κάνεις αυτό και εδώ θα καταλάβεις το γιατί!

Η φόρτιση του κινητού σου τηλεφώνου είναι μία διαδικασία που δεν κάνει κανείς μας, σχεδόν ποτέ, σωστά. Και έτσι, λίγο πολλοί όλοι, καταλήγουμε στο να μην έχει την επιθυμητή απόδοση η μπαταρία του κινητού μας. Μία από τις πιο σημαντικές οδηγίες που δίνουν οι ειδικοί είναι να μην το αφήνουμε στη φόρτιση όλη τη νύχτα!

Για ποιους λόγους, όμως, πρέπει να τηρούμε τη συμβουλή αυτή;

Η απάντηση είναι απλή. Τα κινητά τηλέφωνα περιέχουν επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, οι οποίες φορτίζονται γρηγορότερα από τις παραδοσιακές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Αλλά, όπως βλέπεις και εσύ, η μπαταρία στα smartphones τελειώνει αρκετά γρήγορα. Σε αυτό, βέβαια, συμβάλλει και η μεγάλη χρήση που γίνεται στα κινητά.

Και γι αυτό, όμως, υπάρχει εξήγηση. Βλέπεις, οι μπαταρίες στα κινητά μας τηλέφωνα είναι σχετικά μικρές και δεν μπορούν να έχουν τόσο μεγάλη χωρητικότητα. Σημαντικό κομμάτι στη διάρκεια της μπαταρίας του κινητού μας παίζει ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις συσκευές μας. Ελέγχοντας συνεχώς το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στέλνοντας μηνύματα σε άτομα, ακούγοντας μουσική, παρακολουθώντας βίντεο, χρησιμοποιώντας διάφορες εφαρμογές, παίζοντας παιχνίδια και αφήνοντας να γίνονται ελεύθερα οι ενημερώσεις των εφαρμογών, η εξάντληση των μπαταριών γίνεται ακόμη πιο γρήγορα!

Κι έτσι, καταλήγουμε να φορτίζουμε το κινητό μας κάθε μέρα. Μάλιστα, πολλές φορές και δύο φορές την ημέρα. Ακόμα πιο σύνηθες είναι να φορτίζουμε το κινητό μας το βράδυ. Όταν πέφτουμε για ύπνο! Αυτό, όμως, είναι λάθος!

Τα smartphones χρειάζονται περίπου δύο ώρες για να φτάσουν στο επιθυμητό 100%! Η ανησυχία δεν είναι για το αν μπαταρία μπορεί να υπερφορτιστεί, καθώς κάτι τέτοιο δε γίνεται. Το τηλέφωνό μας σταματά να αντλεί ρεύμα από τον φορτιστή μόλις φτάσει το 100%, σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνιών της Cadex Electronics, Τζον Μπράντσοου. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ειδικός:

“Οι σύγχρονες συσκευές θα τερματίζουν σωστά τη φόρτιση με την κατάλληλη τάση.”

Παρόλα αυτά, προειδοποιεί για τα εξής:

“Παρόλο που ένας φορτιστής απενεργοποιεί τη φόρτιση, όταν το τηλέφωνό σας φτάσει στο 100%, ο φορτιστής θα συνεχίσει να φτάνει στο τέλος της φόρτισης κατά τη διάρκεια της νύχτας.”

Ένα τέτοιο φορτίο επιβάρυνσης, είναι αυτό που προσπαθεί να κρατήσει την ισορροπία στο 100%, για να αντισταθμίσει το μικρό κομμάτι της φόρτισης, το οποίο το τηλέφωνό μας διώχνει από μόνο του. Το κινητό μας, λοιπόν, παλινδρομεί συνεχώς μεταξύ μιας πλήρους φόρτισης και λίγο κάτω από αυτήν μέχρι να το αποσυνδέσουμε από την πρίζα.

Αυτές οι, επονομαζόμενες, “φορτίσεις επιβίωσης” μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες της συσκευής μας και, έτσι, μπορούν να μειώσουν την παραγωγική ικανότητα με την πάροδο του χρόνου. Με άλλα λόγια, η χωρητικότητα της μπαταρίας μειώνεται και αυτό έχει ως συνέπεια τη μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Γι αυτό, καλύτερο είναι να φορτίζεις το κινητό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας! Αν θέλεις το βράδυ, απλά, απενεργοποίησέ το!

Δες ακόμα: Gmail: Το dark mode έρχεται σε Android και iOS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;