Ένα κόμικ αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Από Marianthi Dovri 6 Νοεμβρίου 2019

Και είναι υπέροχο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φέτος κλείνει τα 60 του χρόνια και αποφάσισε να το γιορτάσει με… ένα κόμικ! Έτσι, οι comic artists Γιώργος Γούσης, Γεωργία Ζάχαρη και Παναγιώτης Πανταζής δημιούργησαν ένα κόμικ αποκλειστικά για τα 60 χρόνια του Φεστιβάλ τοποθετημένο στην πόλη που το έχει γεννήσει και εξελίξει. Έμπνευση των δημιουργών αποτέλεσαν όλα όσα έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια των 6 δεκαετιών που διεξάγεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία ερωτική ιστορία 180 σελίδων, μεταξύ ενός σκηνοθέτη και μιας κριτικού κινηματογράφου. O αναγνώστης κατά τη διάρκεια του κόμικ παρατηρεί την εξέλιξη της συγκεκριμένης ερωτικής σχέσης που μετράει 15-20 χρόνια κατά τη διάρκεια τριών φεστιβάλ. Οι ήρωες κατά κάποιον τρόπο εξελίσσονται παράλληλα με το φεστιβάλ αλληλεπιδρώντας μαζί του και μέσα από την προσωπική τους εξέλιξη βλέπουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τόσο των ηρώων, όσο και του Φεστιβάλ. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, πρόκειται για ένα καλό κόμικ που θα μπορείς να διαβάσεις και μετά από χρόνια, ενώ ο Γιώργος Γούσης σε ανάρτησή του στο Instagram ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι «ένα κόμικ για το σινεμά, αλλά ειδικά φτιαγμένο ώστε να μη γίνει ταινία».

 

Το σίγουρο είναι πως αν έχεις επισκεφτεί το Φεστιβάλ, θα νιώσεις ένα είδος ταύτισης με τους ήρωες, ενώ αν δεν το έχεις επισκεφτεί ποτέ, πάλι το συγκεκριμένο δημιούργημα θα σε ικανοποιήσει πλήρως αφού είναι νοηματικά άρτιο. Όπως φαίνεται οι δημιουργοί δέχθηκαν μεγάλη βοήθεια από ανθρώπους του Φεστιβάλ, καθώς όπως δήλωσαν,ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη και φωτογράφισαν διαφορετικά μέρη σχετικά με το Φεστιβάλ, όπως το Ολύμπιον, ενώ τους παρήχθη επαρκές υλικό προκειμένου να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας το έργο τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#TIFF60 #ComicBook PRINTING NOW: COVERS FOR THE «FESTIVAL» COMIC BOOK 🥰😍🙏 @kaphro @asxoloumai @postnoise @tiganopsomo

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thessaloniki IFF (@filmfestivalgr) στις

Το κόμικ κυκλοφορεί ήδη από τις 31 Οκτωβρίου σε όλα τα σημεία πώλησης του Φεστιβάλ και από 11 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία της χώρας. Διατίθεται στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Δείτε κι αυτό: Οι σουρεαλιστικές φωτογραφίες του Erik Johansson «παίζουν» με τα μάτια μας

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486