Halloween 2019: Η Google γιορτάζει με ένα doodle την ημέρα αυτή
To Halloween 2019 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου και η Google το γιορτάζει με το δικό της doodle.

Η Google γιορτάζει με ένα… τρομακτικό doodle το Halloween 2019! Κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου στη Βόρειο Αμερική και στον Καναδά, φωτισμένες κολοκύθες, ανθρώπινοι σκελετοί, χαρούμενα φαντάσματα, μάγισσες καβάλα σε σκούπες κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους των πόλεων ή στολίζουν τα στοιχειωμένα σπίτι. Ενώ, παράλληλα, μικρά παιδιά ντυμένα γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας και οι κάτοικοι τους προσφέρουν ζαχαρωτά για να αναπαυτούν οι ψυχές.

Η Αμερική και ο Καναδάς γιορτάζουν το Halloween 2019 σήμερα. Μια γιορτή με μαζική συμμετοχή που θυμίζει το δικό μας καρναβάλι ή και τα κάλαντα μαζί. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, 36,1 εκατομμύρια παιδιά συμμετείχαν στο Halloween την περασμένη χρονιά και επισκέφθηκαν 108 εκατομμύρια σπίτια.

Η λέξη Halloween προέρχεται από την σύμπτυξη των λέξεων All-Hallow-even, που σημαίνει το “Βράδυ πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων”. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται την 1η Νοεμβρίου στις καθολικές χώρες. Η γιορτή χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ φαίνεται να έχει ειδωλολατρικές ρίζες και σχετίζεται με τη λατρεία των Δρυίδων από τους Κέλτες στην Ιρλανδία.

Πιστεύεται ότι οι ψυχές των ανθρώπων που πέθαναν κατά τη διάρκεια του έτους ψάχνουν να μπουν σε ένα σώμα για να κερδίσουν την αθανασία. Οι ζωντανοί από την πλευρά τους, για να αποφύγουν την κατοίκηση του σώματός τους από ένα πνεύμα, ντυμένοι με παράξενα κοστούμια και κάνοντας θόρυβο, προσπαθούν να φοβίσουν και να διώξουν τα πνεύματα. Η γιορτή αυτή έφτασε στην Αμερική από Ιρλανδούς μετανάστες κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα.

Όπως και κάθε γιορτή, έτσι και αυτή, έχει αρκετές αντιδράσεις. Μάλιστα, οι χριστιανικές οργανώσεις αντιδρούν, θεωρώντας ότι το έθιμο έχει ειδωλολατρικές ρίζες και σατανιστική χροιά. Σε αντίθεση, το Βατικανό το βλέπει σαν ένα παιδικό παιχνίδι και για αυτό το συγχωρεί.

Η μέρα αυτή έχει φέρει μεγάλη οικονομική ενίσχυση στους ζαχαροπλάστες. Ο τζίρος σε γλυκά και ζαχαρωτά την ημέρα του Halloween υπερβαίνει κατά πολύ τον αντίστοιχο των Χριστουγέννων, του Αγίου Βαλεντίνου και του Πάσχα. Ακραίο, αλλά συμβαίνει στην Αμερική.

Η ημέρα αυτή είναι ότι πρέπει για να δεις τρομακτικές ταινίες και σειρές. Μάλιστα, η νύχτα αυτή έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον κινηματογράφο. Εκτός από τις ταινίες τρόμου, αρκετές άλλες ταινίες διαδραματίζονται τη νύχτα αυτή. Από τη βουβή κωμωδία του 1904 “Halloween Night at the Seminary”, ως την πρόσφατη παρωδία “Scary Movie”. Όμως, η πιο κλασσική και εμβληματική ταινία για τη νύχτα αυτή είναι το Halloween του 1978 από τον σκηνοθέτη John Carpenter με πρωταγωνίστρια τη Jamie Lee Curtis. Η ταινία έχει αρκετά σίκουελ και ένα εξίσου τρομακτικό σίκουελ του 2018!

Το Halloween 2019 είναι η μέρα για να κάτσεις σπίτι να απολαύσεις ταινίες τρόμου ή να πας σε κάποιο από τα πάρτι που γίνονται στην πόλη.

Δες ακόμα: Halloween: Σε κάλεσαν σε πάρτι και δεν ξέρεις τι να ντυθείς; Σου έχουμε τη λύση!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;