Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 12 Δεκεμβρίου
Το κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Μπόρις Τζόνσον για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον προσεχή Δεκέμβριο, σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου του Brexit

Το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου εγκρίθηκε χθες (29/10), χωρίς να χρειαστεί να περάσει από ψηφοφορία, πράγμα που σημαίνει ότι στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών.

Με ψήφους 438 υπέρ, η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, όπως ζητούσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον. Μόλις 20 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση, ενώ το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς έγκριση στη Βουλή των Λόρδων.

Η έγκριση των πρόωρων εκλογών από το Κοινοβούλιο έγινε σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit και μετά από την επίσημη έγκριση που δόθηκε από τις Βρυξέλλες για αναβολή της εξόδου της Βρετανίας από την Ένωση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2020.

Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, διατηρεί προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος.

Δημοσκόπηση Opinium

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinium, τα ποσοστά υπέρ των Συντηρητικών αυξήθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με προηγούμενη μέτρηση πριν από οκτώ ημέρες και ανέρχονται στο 40%, ενώ το Εργατικό Κόμμα παραμένει σταθερό στο 24%.

Το φιλοευρωπαϊκό κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών κατέγραψε πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας, στο 15%, ενώ το κόμμα Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ βρίσκεται στο 10%.

Ο Μπόρις Τζόνσον εξελέγη από μέλη του κόμματός του τον Ιούλιο για να ξεπεράσει το αδιέξοδο γύρω από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρότεινε τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου 2019, καθώς απέτυχε να περάσει τη συμφωνία για το “διαζύγιο” από το κοινοβούλιο εγκαίρως, προκειμένου η χώρα να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου 2019.

Η Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται στην πορεία να εξετάσει μια τροπολογία που κατέθεσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος ζητά την μεταφορά της ημερομηνίας των εκλογών στις 9 Δεκεμβρίου 2019.

Δείτε ακόμα: Brexit: Στον «πάγο» μπαίνει η νέα αναβολή για αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;