Ερντογάν:
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την απόφαση και το θέμα δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο από την τουρκική Βουλή

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιχείρησε να υποβαθμίσει την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Bουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, λέγοντας πως το ψήφισμα αυτό «δεν έχει καμία αξία». 

Η Βουλή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε με ψήφους 405 υπέρ έναντι 11 κατά το ψήφισμα αυτό που αναφέρει ότι είναι πολιτική των ΗΠΑ να μνημονεύουν ως γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομ. Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ των ετών 1915-1923.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν, προειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την απόφαση και το θέμα δεν θα μείνει αναπάντητο από την τουρκική Βουλή, ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε κοινές περιπολίες με τη Ρωσία στα σύνορα με τη Συρία που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, όπως είπε.

Ήδη από χθες (29/10), ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ότι η Τουρκία απέτρεψε ένα «μεγάλο παιγνίδι» με την εισβολή της στη βορειοανατολική Συρία, ενώ στη συνέχεια έκρινε πως η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων είχε στόχο να πάρει «εκδίκηση» για τη στρατιωτική αυτή επιχείρηση.

Σε ακόμη μια ομιλία του στην τουρκική Βουλή σήμερα το μεσημέρι (30/10), ο Ερντογάν “προέβλεψε” (!) ότι βόμβες θα αρχίσουν να εκρήγνυνται στους ευρωπαϊκούς δρόμους, όπλα θα σπέρνουν θάνατο και βανδαλισμοί θα εξαπλωθούν, όπως ανέφερε σε tweet του ο Τούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Κατηγορώντας για ακόμη μια φορά την Ευρώπη, ο πρόεδρος της Τουρκίας αφήνει αιχμές ότι η τελευταία υποστηρίζει και προστατεύει «τρομοκρατικές ομάδες» ενάντια στην τουρκική διασπορά.

«Οι υποστηρικτές του PKK και του YPG (σ.σ. των Κούρδων μαχητών εναντίων εξαπέλυσε την επίθεση στη βορειοανατολική Συρία η Τουρκία) εξαπολύουν τις τρομοκρατικές τους επιθέσεις υπό την πολιτική προστασία των ευρωπαϊκών κρατών. Σας προειδοποιώ: οι τρομοκράτες αυτοί έχουν τις δυνατότητες να αρχίσουν να σας επιτίθενται»[…]«υποστηρικτές τρομοκρατών, ειδικά αυτοί στην Ευρώπη, έχουν εξαπολύσει 700 επιθέσεις κατά της Τουρκίας από την έναρξη της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» (σ.σ. η τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία). Πολλές από αυτές τις χώρες είναι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ αλλά επιτρέπουν σε αυτούς τους τρομοκράτες να εξαπολύουν αυτές τις επιθέσεις υπό την εποπτεία της αστυνομίας».

Με πληροφορίες από dikaiologotika & newsbeast

Δες ακόμα: Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 12 Δεκεμβρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;