Το απίστευτο πλεονέκτημα του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη έναντι των αντιπάλων τους σύμφωνα με έρευνα

Από neolaia.gr Team 30 Οκτωβρίου 2019

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη είναι δύο ανερχόμενα "αστέρια" του τένις και αυτό τους δίνει ένα μεγάλο αβαντάζ στους αγώνες, σύμφωνα με νέα έρευνα!

Δύο από τα ανερχόμενα αστέρια του τένις είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Οι δύο νεαροί τενίστες έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις εντυπώσεις και αποδείξουν ότι μπορούν να απασχολήσουν τον κόσμο του τένις στα επόμενα χρόνια. Μία νέα έρευνα, όμως, τους δίνει ένα σημαντικό… αβαντάζ έναντι των αντιπάλων του.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Β.Καρολίνα, με επικεφαλής τον Χεμάντ Κακάρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS). Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερους από 117.000 αγώνες τένις και πάνω από πέντε εκατομμύρια online παιγνίδια σκάκι. Από τις μελέτες τους αυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ακόμη και όταν οι αντίπαλοι είναι ισοδύναμοι, παίζουν χειρότερα εναντίον κάποιου που γνωρίζουν ότι έχει τη φήμη του ανερχόμενου «αστεριού». Ακραίο; Κι όμως, συμβαίνει!

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσο ανεβαίνει στην κατάταξη ένας παίκτης τόσο αποκτά ένα «μομέντουμ», όπως το αποκάλεσαν, που εκφοβίζει τους αντιπάλους του. Αυτός ο… εκφοβισμός δεν έχει να κάνει μόνο με νέους παίκτες ή σε χαμηλότερη κατάταξη, αλλά και σε έμπειρους αθλητές. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ένας αθλητής τείνει να φοβάται στο μυαλό του περισσότερο κάποιον που έρχεται με ανοδική πορεία από χαμηλά, παρά κάποιον ισοδύναμο αντίπαλο του.

Ο Χεμάντ Κακάρ δήλωσε για τα αποτελέσματα αυτά της έρευνας:

«Τα πειράματα μας δείχνουν ότι οι παίκτες κάνουν ένα είδος νοητικών υπολογισμών για τους ανταγωνιστές τους. Σκέφτονται ότι, όπως μια μπάλα κατρακυλά στην κατηφόρα συνεχώς ώσπου κάποιος τη σταματήσει, έτσι και κάποιος θα συνεχίσει να ανεβαίνει λόγω της φοράς του, οπότε αρχίζουν να νιώθουν ότι απειλούνται και η απόδοσή τους πέφτει.»

Δες ακόμα: Στέφανος Τσιτσιπάς: Δε φαντάζεσαι πoιο είναι το άγνωστο παρατσούκλι του

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486