Το απίστευτο πλεονέκτημα του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη έναντι των αντιπάλων τους σύμφωνα με έρευνα
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη είναι δύο ανερχόμενα "αστέρια" του τένις και αυτό τους δίνει ένα μεγάλο αβαντάζ στους αγώνες, σύμφωνα με νέα έρευνα!

Δύο από τα ανερχόμενα αστέρια του τένις είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Οι δύο νεαροί τενίστες έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις εντυπώσεις και αποδείξουν ότι μπορούν να απασχολήσουν τον κόσμο του τένις στα επόμενα χρόνια. Μία νέα έρευνα, όμως, τους δίνει ένα σημαντικό… αβαντάζ έναντι των αντιπάλων του.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Β.Καρολίνα, με επικεφαλής τον Χεμάντ Κακάρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS). Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερους από 117.000 αγώνες τένις και πάνω από πέντε εκατομμύρια online παιγνίδια σκάκι. Από τις μελέτες τους αυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ακόμη και όταν οι αντίπαλοι είναι ισοδύναμοι, παίζουν χειρότερα εναντίον κάποιου που γνωρίζουν ότι έχει τη φήμη του ανερχόμενου “αστεριού”. Ακραίο; Κι όμως, συμβαίνει!

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσο ανεβαίνει στην κατάταξη ένας παίκτης τόσο αποκτά ένα “μομέντουμ”, όπως το αποκάλεσαν, που εκφοβίζει τους αντιπάλους του. Αυτός ο… εκφοβισμός δεν έχει να κάνει μόνο με νέους παίκτες ή σε χαμηλότερη κατάταξη, αλλά και σε έμπειρους αθλητές. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ένας αθλητής τείνει να φοβάται στο μυαλό του περισσότερο κάποιον που έρχεται με ανοδική πορεία από χαμηλά, παρά κάποιον ισοδύναμο αντίπαλο του.

Ο Χεμάντ Κακάρ δήλωσε για τα αποτελέσματα αυτά της έρευνας:

“Τα πειράματα μας δείχνουν ότι οι παίκτες κάνουν ένα είδος νοητικών υπολογισμών για τους ανταγωνιστές τους. Σκέφτονται ότι, όπως μια μπάλα κατρακυλά στην κατηφόρα συνεχώς ώσπου κάποιος τη σταματήσει, έτσι και κάποιος θα συνεχίσει να ανεβαίνει λόγω της φοράς του, οπότε αρχίζουν να νιώθουν ότι απειλούνται και η απόδοσή τους πέφτει.”

Δες ακόμα: Στέφανος Τσιτσιπάς: Δε φαντάζεσαι πoιο είναι το άγνωστο παρατσούκλι του

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;