5 απλά και αυτονόητα πράγματα που θα έκαναν πιο εύκολο το νέο εξάμηνο στη σχολή
Πόσο πιο ωραία θα ήταν να έχεις στη ζωή σου όλα τα αυτονόητα προνόμια;

Το εξάμηνο στη σχολή έχει επισήμως ξεκινήσει και κάθε φοιτητής είναι έτοιμος να κάνει, για πρώτη ή πολλοστή φορά, τα σωστά και τα λάθη του, να μάθει απ’ αυτά, να “βουτήξει” κυριολεκτικά μέσα σε εμπειρίες και νέες καταστάσεις που θα θυμάται και θα αναπολεί μια ζωή.

Αν, μάλιστα, είναι η πρώτη σου χρονιά στο Πανεπιστήμιο, τότε τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και ιδού γιατί:

Καθώς ο Οκτώβριος είναι συνήθως ένας μήνας μεγάλων αντιθέσεων στα ελληνικά Πανεπιστήμια, από τη μια έχουμε τους πρωτοετείς που ακόμα είναι στη φάση της εγγραφής και άρα δεν έχουν ιδιαίτερο άγχος και, από την άλλη, έχουμε όλους όσους τρέχουν και δε φτάνουν, γιατί πλησιάζει ο καιρός των χρωστούμενων μαθημάτων και της ζόρικης εξεταστικής.

Αν, λοιπόν, είναι η πρώτη σου χρονιά στο Πανεπιστήμιο, τότε θα σε ρωτήσω το εξής:

Θυμάσαι την πρώτη μέρα στο σχολείο; Ωραία, όπως τη θυμάσαι, βάλε ένα μεγάλο , γιατί ΚΑΜΙΑ σχέση.

Το πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο είναι και δεν είναι όπως το φαντάστηκες, κι όμως μπορεί να γίνει far more better απ’ όσο σου είπαν ή ακόμα πιο δύσκολο στο να προσαρμοστείς.

Επειδή, όμως, σε τούτη τη ζωή, σε τούτο τον συγκεκριμένο πλανήτη και κόσμο, όλα θέλουν έναν τρόπο μέχρι να βρεις τις απαντήσεις στα πώς, τα πού, τα ποιος και τα γιατί, καλό είναι να έχεις υπόψιν ορισμένα ground rules, που λένε κι οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι, προκειμένου να κάνεις λίγο πιο chill τη ζωή σου και να κυλήσει ομαλά το νέο εξάμηνο:

1. Ψήσου να μην αφήνεις το διάβασμα για δύο μέρες πριν την εξεταστική

Επειδή είναι γεγονός ότι, ειδικά το πρώτο έτος, συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Φραπές – Συνελεύσεις – Ξενύχτια, να ξέρεις ότι η ζωή σου θα γίνει απίστευτα πιο εύκολη αν προνοήσεις σχετικά νωρίς για τα μαθήματα της εξεταστικής. Προφανώς ο ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλλει κανονικά ακόμα και να μην τα περάσεις όλα, όμως, πίστεψέ μας, όσο λιγότερα αφήνεις για μετά, τόσο πιο χαλαρός και light θα είσαι μέσα στο εξάμηνο, γιατί θα ξέρεις που σου πάνε τα τέσσερα.

Και, όπως είναι αυτονόητο, για να συμβεί αυτό, δεν μπορείς να τρέχεις σαν τον Βέγγο να βρεις σημειώσεις και SOS θέματα δύο μέρες πριν, οπότε κάνε ένα σωστό σκανάρισμα στις σημειώσεις σου καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου για να είσαι προετοιμασμένος την επίμαχη στιγμή.

You got this.

2. Σταμάτα να αγοράζεις κάρτες από το περίπτερο

Λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε.

Το ‘κανες, το ξανά έκανες, είδες ότι δε βγάζει πουθενά και δε σε συμφέρει. Θες να είσαι σε επικοινωνία με τους φίλους σου και κάθε φορά που μιλάς στο τηλέφωνο και είσαι έτοιμος να δώσεις τη συμβουλή σου, να τσακωθείς με την ησυχία σου, να πεις αυτά που θες να πεις, να εκφραστείς σαν άνθρωπος τέλος πάντων, ΤΣΟΥΠ και τελειώνει ο χρόνος ομιλίας σου και πρέπει πάλι να τρέχεις.

Σηκώνεσαι, ντύνεσαι, βγαίνεις από το σπίτι και τρέχεις 100ρια πάλι μέχρι το περίπτερο για να αγοράσεις κάρτα για το κινητό, λες και έχουμε 2014. Δε φτάνει που σε κάποια περίπτερα σου χρεώνουν +0,50 ευρώ όταν παίρνεις κάρτα, μέσα σε λίγες μέρες έχεις ξεμείνει κιόλας και από χρόνο ομιλίας και από MB και προφανώς είσαι σε φάση:

Σκέψου τώρα πόσο πιο ωραία θα ήταν να είχες στη ζωή σου όλα τα αυτονόητα προνόμια όπως αυτά που προσφέρει η Q, η μόνη καρτοκινητή με χρέωση ανά δευτερόλεπτο!

Mε το πακέτο ΚΙΟΥ ΣΤΑΡ AUTO που ανανεώνεται αυτόματα κάθε μήνα, έχεις και λεπτά προς Ελλάδα και εξωτερικό και τη δυνατότητα να μεταφέρεις τα λεπτά και τα data που δε κατανάλωσες στον επόμενο μήνα. Τίποτα δεν πάει χαμένο κι εσύ δε χρειάζεται να αγχώνεσαι και να τρέχεις, όπως έκανες κάθε φορά που σου τελείωνε η κάρτα, γιατί το ΚΙΟΥ ΣΤΑΡ AUTO ανανεώνεται συνεχώς, χωρίς να κάνεις κάτι, και έτσι δεν ξεμένεις ποτέ από χρόνο ομιλίας και data.

Ενεργοποιείς, λοιπόν, το πακέτο μια φορά και ξεγνοιάζεις για πάντα! Βάζεις και την κάρτα σου για να ανανεώνεις αυτόματα το υπόλοιπό σου και δεν τρέχεις!?

3. Ευτυχώς που δεν αρέσουμε σε όλους

Όσο οι πλανήτες γυρίζουν γύρω από τον ήλιο κι αυτό δεν είναι απλώς θεωρία, αλλά μια πραγματικότητα που μας επιτρέπει να βλέπουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε, άλλο τόσο είναι ΚΑΝΟΝΑΣ ότι δε θα αρέσουμε σε όλους και ευτυχώς να λες.

Επειδή, λοιπόν, η κοινωνικοποίηση στη σχολή είναι από τις πρώτες “ενήλικες” εμπειρίες στη ζωή σου, γιατί οι φίλοι που έρχονται στο Πανεπιστήμιο είναι φίλοι που επιλέγεις συνειδητά και όχι οι φίλοι που έτυχε να κολλήσεις μαζί τους, γιατί αράζατε στην ίδια γειτονιά ή γιατί οι γονείς σας έπαιζαν κάποτε μαζί μπριτζ τα Σαββατοκύριακα, προσπάθησε να μη χάνεις τον εαυτό σου στο blend in με τους άλλους. Άλλωστε, αυτοί που θα μείνουν δίπλα σου και στα δύσκολα και στα εύκολα, είναι αυτοί που αξίζουν. Είναι κλισεδιά, αλλά τι να κάνουμε που κάποια κλισέ ισχύουν άπειρα τελικά στην πράξη;

4.  Βρες ένα στέκι και κάν’ το δικό σου

Kάθε φοιτητής που σέβεται τον χρόνο, την παρέα και above all τον εαυτό του, οφείλει να βρει ένα σωστό στέκι που να ταιριάζει στα vibes και τη διάθεση της παρέας και να που γίνει “ναός” για τις εκάστοτε εκμυστηρεύσεις, αφηγήσεις, εξιστορήσεις, κωμωδίες και τραγωδίες της ζωής και της καθημερινότητας. Στο στέκι που θα ανακαλύψεις, θα κάνεις group study με συμφοιτητές ή φίλους από άλλες σχολές, θα εμψυχώνει ο ένας τον άλλον, θα παίζετε επιτραπέζια, θα συζητάς για όσα σε απασχολούν, είτε είναι μακροπρόθεσμα σχέδια για το μέλλον είτε είναι τι θα φας το μεσημέρι.

Στο στέκι αυτό είναι που σχεδιάζονται, δρομολογούνται, συζητούνται, διακωμωδούνται, αμφισβητούνται και τελικά παίρνονται ΟΛΕΣ οι αποφάσεις. Και οι μικρές και οι μεγάλες.

5. Οι αλλαγές δεν ξεκινούν (απαραίτητα) από Δευτέρα

Θα μου πεις βέβαια… “Και πότε ξεκινάνε; Τρίτες, Τετάρτες, Σάββατα;”

Άπαντες αναρωτηθήκαμε τι παίζει με την παταγώδη αποτυχία που βρίσκουν οι προσπάθειες των μεγάλων αλλαγών της Δευτέρας. Όποια αλλαγή κι αν θες να κάνεις στις συνήθειές σου (σχέσεις, φίλοι, διατροφή, κάπνισμα, διάθεση, γυμναστήριο, διάβασμα, άγχος κλπ), το γνωστό ρητό “Θα ξεκινήσω από Δευτέρα” είναι λίγο forced, ρε παιδί μου. Γενικώς, η νοοτροπία του “ή όλα ή τίποτα” μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολές ή λάθος επιλογές, με αποτέλεσμα, αν και όταν ενδώσεις στον κάθε είδους πειρασμό, να αισθανθείς απογοήτευση ότι πήγε στράφι ο κόπος που έκανες και πριν καν το πάρεις χαμπάρι, βρίσκεσαι πάλι στο σημείο μηδέν.

Γι’ αυτό, καλύτερα να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους, να παίρνεις τον χρόνο σου και ει πούσαι, να λες και κανένα “μπράβο” στον εαυτό σου κάθε φορά που καταφέρνεις κάτι σημαντικό για σένα. Ό,τι μέρα και να’ ναι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1