Απότομη αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες - Πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια
Ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται να διαδεχθεί τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών

Ραγδαία μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός μετά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι κατά τις επόμενες ημέρες θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, αλλά μέχρι και χιόνια στα ορεινά σημεία της χώρας.

Αναλυτικότερα, η καλοκαιρινή θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα (μέχρι και τους 27 βαθμούς) θα διατηρηθεί μέχρι και σήμερα, Τρίτη 29/10, αλλά από αύριο, Τετάρτη 30/10, ο καιρός θα αλλάξει δραστικά, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις προσεχείς ημέρες:

ΠΕΜΠΤΗ 31-10-2019

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τη νύχτα λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-11-2019

Στα δυτικά νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στο νότιο Αιγαίο δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02-11-2019

Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με βροχές κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία και τα ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς και στη νότια νησιωτική χώρα όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες  καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03-11-2019

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 04-11-2019

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δείτε ακόμα: 10 κινηματογραφικές (και τηλεοπτικές) πίτσες για να έχετε ένα καυτό Παρασκευόβραδο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
45'
2 - 0
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
45'
1 - 1
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;