Δύο λόγια με την Ιωάννα Τσαχάκη για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Στο e-CAMPUS UNIVERSITY μπορεί κανείς να κάνει την εγγραφή του και να ξεκινήσει τις σπουδές του έξι φορές τον χρόνο

Με αφορμή την έναρξη της νέας σεζόν, αποφασίσαμε να μιλήσουμε με την κα Ιωάννα Τσαχάκη, Πρόεδρο του εκπαιδευτικού οργανισμού UNIOPEN, του επίσημου αντιπροσώπου του e-CAMPUS UNIVERSITY στην Ελλάδα και σε 5 ακόμα χώρες του κόσμου, για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Τι είναι το UNIOPEN;

Το UNIOPEN είναι ένας καινοτόμος σύγχρονος εκπαιδευτικός οργανισμός που παρακολουθεί και αφουγκράζεται τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει ιδρυθεί από ανθρώπους που υπηρετούν πάνω από 20 χρόνια τον χώρο της εκπαίδευσης και σκοπός του είναι να διευκολύνει την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και επαγγελματικής κατάστασης, με απώτερο στόχο την ολοκλήρωσή τους σαν προσωπικότητες και την βελτίωση του βιοτικού και επαγγελματικού τους επιπέδου.

Έτσι, αφού εξετάσαμε την πορεία και την αναγνώριση στη διεθνή αγορά, αποφασίσαμε να αντιπροσωπεύσουμε την Ελλάδα και άλλες 5 χώρες του κόσμου στο Ιταλικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο e-CAMPUS UNIVERSITY με πάνω από 30.000 φοιτητές σε όλο τον κόσμο, 27 παραρτήματα και δυνατότητα υποδοχής φοιτητών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τι εννοείτε όταν λέτε ότι δέχεται φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου;

Τα ανοικτά Πανεπιστήμια του εξωτερικού δεν περιορίζουν τις ακαδημαϊκές περιόδους, καθώς και τις εξεταστικές σε 2. Στο e-CAMPUS UNIVERSITY μπορεί κανείς να κάνει την εγγραφή του και να ξεκινήσει τις σπουδές του 6 φορές τον χρόνο.

Σε ποια γλώσσα γίνονται τα μαθήματα;

Τα μαθήματα γίνονται στην ελληνική.

Ποια η γνώμη σας για το μέλλον της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης;

Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι το μέλλον! Πρόκειται για την ίδια εκπαίδευση βασισμένη στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Η ευελιξία, χρονική και τοπική, οι ίσες δυνατότητες προς όλους, χωρίς ηλικιακούς και φυσικής κατάστασης περιορισμούς, καθώς και η ειδική τιμολογιακή πολιτική για τη χώρα μας την καθιστά ασύγκριτη!

Τα πτυχία που απονέμονται είναι αναγνωρισμένα;

Τα πτυχία απονέμονται απευθείας από τα Πανεπιστήμια χωρίς τη μεσολάβηση αλλού εκπαιδευτικού οργανισμού. Κατά συνέπεια μπορούν να έχουν αναγνώριση τόσο επαγγελματική (ΑΤΕΕΝ) όσο και ακαδημαϊκή (ΔΟΑΤΑΠ)

Για να γίνει δεκτός κάποιος φοιτητής σε προπτυχιακό επίπεδο δίνει εξετάσεις;

Όχι, δεν υπάρχουν εξετάσεις εισαγωγής. Αξιολογείται το απολυτήριο λυκείου, το βιογραφικό και μια συνέντευξη δια ζώσης ή εξ’ αποστάσεως στα ελληνικά.

Ποιο είναι το όριο ηλικίας των φοιτητών;

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Το όριο είναι προσωπικό ζήτημα και εξαρτάται από τη θέληση του καθενός για εξέλιξη και τη δίψα για γνώση. Ενδεικτικά, σας αναφέρω ότι έχουμε φοιτητές από 18 – 76 ετών.

Ποιο είναι το όραμά σας για την ελληνική εκπαίδευση;

Όραμά μας είναι να γίνει δυνατή η ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις πηγές μόρφωσης και εκπαίδευσης, σε όλο το επιστημονικό γίγνεσθαι, παγκοσμίως, από τον τόπο διαβίωσης του φοιτητή.

Γιατί όπως είπε ο William Butler Yeats, η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 4 
 8