Τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών στην Κέρκυρα
Έξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού της Άφρας

Με τη βοήθεια ενός αγιογράφου από το νησί, το κερκυραϊκό χωριό της Άφρας έκανε την πρωτότυπη έκπληξη για τους πεζούς, δημιουργώντας δύο πραγματικά εντυπωσιακές τρισδιάστατες διαβάσεις.

Οι δύο αυτές διαβάσεις δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μπροστά από την είσοδο του σχολείου στην Άφρα της Kέρκυρας.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και υλοποιήθηκε γρήγορα με τη βοήθεια του αγιογράφου, Λεωνίδα Γαρνάβου.

Οι 3D διαβάσεις δίνουν στους οδηγούς την εντύπωση του εμποδίου, με αποτέλεσμα εκείνοι να αναγκάζονται να μειώσουν την ταχύτητα.

Η ιδέα των τρισδιάστατων διαβάσεων για τους πεζούς έχει τις ρίζες της στην Ινδία, όπου οι οδηγοί δε φημίζονται για την προσοχή που δείχνουν στον δρόμο και σκοπός της ιδέας ήταν ουσιαστικά να «τρομάζουν», βλέποντάς τες, έτσι ώστε να είναι πιο προσεκτικοί.

Αργότερα, η ιδέα εφαρμόστηκε στην Ισλανδία και σε άλλα μέρη του κόσμου, ενώ πρόσφατα έφτασε και στην Ελλάδα, όπως μπροστά από σχολεία στη Νάουσα, στο Χαλάνδρι και τώρα και στην Κέρκυρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε ακόμα: Γιατί οι τουρίστες λένε την Κέρκυρα «Corfu»;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;