Βρετανία: Πώς βρέθηκαν τα 39 πτώματα μέσα στο φορτηγό στο Έσσεξ
Νεότερες εξελίξεις για τον τραγικό θάνατο που βρήκε τους 39 ανθρώπους σε φορτηγό στο Έσσεξ

Συναγερμός σήμανε εχθές στη Βρετανία, μετά τον εντοπισμό 39 νεκρών ανθρώπων μέσα σε φορτηγό στο Έσσεξ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του μετά την τραγική ανακάλυψη στα ανατολικά του Λονδίνου, ενώ όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα, ανάμεσα στα πτώματα βρέθηκε και το πτώμα ενός εφήβου.

Για την υπόθεση, συνελήφθη ο 25χρονος Βορειοϊρλανδός οδηγός του φορτηγού, ενώ το κοντέινερ ανακαλύφθηκε σε βιομηχανικό πάρκο στο Grays του Έσσεξ τα ξημερώματα της Τετάρτης, 23 Οκτωβρίου 2019.

Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε με δειγματοληψία από τα 39 πτώματα, ενώ όπως διαπιστώθηκε, το φορτηγό ήταν από τη Βουλγαρία και έφθασε στη χώρα μέσω της Ουαλίας το προηγούμενο Σάββατο.

Παράλληλα με την έρευνα για τη δολοφονία, άρχισε μια παράλληλη έρευνα για να εξεταστεί εάν δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος έπαιξαν ρόλο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του νέου δημοσιεύματος της Daily Mail, τα θύματα, 38 ενήλικες και ένας έφηβος, φαίνεται να πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στο φορτηγό, το οποίο πέρασε από το Βέλγιο στη Βρετανία.

Σύμφωνα με δηλώσεις ειδικών, η θερμοκρασία που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά μπισκότων ήταν -25 βαθμούς Κελσίου. Η αγγλική εφημερίδα αναφέρει ότι οι μετανάστες παρέμειναν κλεισμένοι εκεί για 15 ώρες μέχρι τη στιγμή που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία χθες Τετάρτη.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, φαίνεται πώς οι άνθρωποι έμειναν παγιδευμένοι στο φορτηγό για πολλές περισσότερες ώρες.

Η Αστυνομία του Έσσεξ ξεκίνησε χθες έρευνα για τα αίτια θανάτου τους, αναζητώντας τη χώρα από την οποία ταξίδεψαν οι μετανάστες. Πιστεύεται ότι μπήκαν μέσα στο φορτηγό στο πολυσύχναστο λιμάνι του Βελγίου, Zeebrugge, όπου τα κοντέινερ συχνά σχηματίζουν ουρές, έτοιμα για να μεταφερθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Αρχές προσπαθούν να βρουν πότε οι 39 άνθρωποι μπήκαν στο φορτηγό και αν στη συνέχεια οι λαθρέμποροι τους βρήκαν και τους κλείδωσαν μέσα.

Ο οδηγός του φορτηγού έχει ταυτοποιηθεί και συλληφθεί και πρόκειται για τον 25χρονο Mo Robinson από το Πόρταουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;