Η ιστορική πτήση των 19 ωρών από Νέα Υόρκη προς Σίδνεϊ

Από neolaia.gr Team 21 Οκτωβρίου 2019

Μία ιστορική δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε από τη Νέα Υόρκη προς το Σίδνεϊ!

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση μόλις έγινε! Μία αεροπορική εταιρία, η Qantas, έκανε μία ιστορική δοκιμαστική πτήση, χωρίς στάση, από τη Νέα Υόρκη ως το Σίδνεϊ.

Η πτήση αυτή, που είχε διάρκεια 19 ωρών και 16 λεπτών, έγινε προκειμένου η αεροπορική εταιρεία να ερευνήσει τυχόν αντίκτυπο ένα τέτοιο πολύωρο ταξίδι στους πιλότους, το πλήρωμα, αλλά και τους επιβάτες. Μία μελέτη που θα λύσει τα χέρια στις μεταφορές με αεροπλάνο!

Το ιστορικό ταξίδι αυτό το έκανε η πτήση QF7879 με 50 ανθρώπους (επιβάτες και πλήρωμα). Οι άνθρωποι αυτοί επιβιβάστηκαν σε ένα νέο Boeing 787-9 Dreamliner. Ξεκίνησαν από τη Νέα Υόρκη και προσγειώθηκαν στο Σίδνεϊ το πρωί της Κυριακής, έπειτα από ένα ταξίδι 19 ωρών και 16 λεπτών, που κάλυψε 16.200 χιλιόμετρα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας, Άλαν Τζόις, που ήταν και ένας από αυτούς που έζησαν την ιστορική αυτή πτήση, δήλωσε:

«Είναι μία πραγματικά ιστορική στιγμή για την Qantas, αλλά και την παγκόσμια αεροναυτιλία.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα, κανένα αεροσκάφος δεν έκανε το ταξίδι από τη Νέα Υόρκη ως το Σίδνεϊ χωρίς στάση για ανεφοδιασμό. Για να μπορέσει να γίνει το ταξίδι αυτό, το Boeing πέταξε με το μέγιστο των καυσίμων, λίγους επιβάτες και περιορισμένες αποσκευές.

Ταυτόχρονα με την πτήση, μία ομάδα ερευνητών μελετούσαν κατά τη διάρκεια της πτήσης τη συμπεριφορά των επιβατών, τα επίπεδα μελατονίνης των μελών του πληρώματος, αλλά και τις διεργασίες στον εγκέφαλο των πιλότων, με τη χρήση ειδικών συσκευών. Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι ο περιορισμός του τζετ λαγκ, αλλά και να διαπιστωθεί ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος ανάπαυσης του πληρώματος κατά την πτήση.

Πέρα από αυτή την ιστορική πτήση, η Qantas, σχεδιάζει να κάνει ακόμα μια δοκιμαστική πτήση από το Λονδίνο προς το Σίδνεϊ. Μία τέτοια πτήση θα τη βοηθήσει να αποφασίσει έως το τέλος του χρόνου αν τέτοια ταξίδια θα ξεκινήσουν το 2022 ή το 2023.

Δες ακόμα: Να γιατί τα αεροπλάνα δεν πετάνε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486