Προνοιακά επιδόματα 2019 – ΟΠΕΚΑ: Εγκρίθηκε το ποσό για την πληρωμή τους

Από neolaia.gr Team 17 Οκτωβρίου 2019

Δείτε πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα 2019 από τον ΟΠΕΚΑ!

Παίρνει μπρος η πληρωμή για τα προνοιακά επιδόματα 2019 από τον ΟΠΕΚΑ, εφόσον δεσμεύτηκε και το σχετικό ποσό της δαπάνης τους.

Αναλυτικότερα:

Η ανακοίνωση του φορέα που αναρτήθηκε και στη Διαύγεια αναφέρει ότι:

Για τα Προνοιακά επιδόματα Οκτωβρίου 2019 εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 70 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οικονομικού έτους 2019 για την επιχορήγηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε Άτομα με Αναπηρία.

Αυτό προβλέπει η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Προνοιακά επιδόματα 2019: Πότε θα πληρωθούν:

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προνοιακά επιδόματα μηνός Οκτωβρίου 2019 αναμένεται να καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τους, ανάμεσα στις 24 και τις 25 Οκτωβρίου 2019.

Εκτός από τα προνοιακά επιδόματα, προς το τέλος του μήνα πληρώνεται και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) της δόσης Οκτωβρίου 2019, καθώς και το επίδομα ενοικίου.

Το ΚΕΑ Οκτωβρίου 2019 συγκεκριμένα αναμένεται να καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων του επίσης μεταξύ 24 και 25 Οκτωβρίου.

Το ΚΕΑ Οκτωβρίου 2019 θα πληρωθεί στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως και κάθε άλλη φορά, η πληρωμή του ΚΕΑ Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Σημειώνουμε επίσης ότι η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) παραμένει ακόμα ανοιχτή (keaprogram.gr), ώστε οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Δες ακόμα: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα 2019;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486