Αυτά είναι τα ακριβότερα παπούτσια στον κόσμο και είναι φτιαγμένα από κομμάτι μετεωρίτη

Από neolaia.gr Team 16 Οκτωβρίου 2019

Τα ακριβότερα παπούτσια στον κόσμο είναι φτιαγμένα από διαμάντια και... κομμάτι μετεωρίτη!

Ένα ζευγάρι παπούτσια πρόκειται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ των πιο ακριβών υποδημάτων στον κόσμο. Δεν είναι όποια και όποια παπούτσια! Έχουν κάτι μοναδικό και διαφορετικό και… ακραίο!

Πρόκειται για πέδιλα με ψηλά τακούνια, φόρο τιμής στο εμιράτο του Ντουμπάι. Είναι σχεδιασμένα από τον Ιταλό σχεδιαστή υποδημάτων, με έδρα το Τορίνο, Αντόνιο Βιέτρι. Το όνομά τους είναι πέδιλα Moon Star Shoes και το τακούνι το τακούνι τους έχει δημιουργηθεί από συμπαγές χρυσό, διακοσμημένο με διαμάντια 30 καρατίων, εμπνευσμένο από τον ουρανοξύστη Burj Khalifa στο Ντουμπάι.

Το ακραίο, όμως, δεν είναι αυτό. Αλλά η παρακάτω πληροφορία. Στα υποδήματα, που λες αυτά, έχει προστεθεί ένα μικρό κομμάτι από μετεωρίτη που ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή το 1576. Ο μετεωρίτης Campo del Cielo εκτιμάται ότι έπεσε στη Γη πριν από 4.200- 4.700 χρόνια, ενώ ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα από μέλη του ισπανικού στρατού.

Τα πέδιλα έχουν αξία 19,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό αυτό, υπερβαίνει εκείνο των μέχρι τώρα πιο ακριβών υποδημάτων στον κόσμο. Η αξία τους είναι 15,5 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Guinness.

Τα πέδιλα, που παρουσιάστηκαν το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας MIDE (Made in Italy, designed in Emirates) στη μαρίνα του Ντουμπάι, χρειάστηκαν 30 άτομα να εργαστούν για να τα κατασκευάσουν. Μάλιστα, ο σχεδιαστής τους, Αντόνιο Βιέτρι, τόνισε:

«Η λέξη αδύνατον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου.»

Ο σχεδιαστής αυτός είναι γνωστός ως εφευρέτης των πρώτων υποδημάτων από χρυσό 24 καρατίων στον κόσμο. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως επιχειρηματικό πνεύμα με καρδιά τεχνίτη. Μάλιστα, ίδρυσε την εταιρεία του χάρη στις διαχρονικές τεχνικές που παραδόθηκαν από γενιά σε γενιά.

Να δούμε τι άλλο περίεργο και παράξενο θα διαβάσουμε…

Δες ακόμα: Τα πιο παράξενα παπούτσια στον κόσμο είναι αυτά!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486