Κι όμως, φούρνος στη Θεσσαλονίκη σου δίνει τη δυνατότητα να πληρώσεις με Bitcoin
Η νέα εποχή πληρωμής με Bitcoin έφτασε και στη Θεσσαλόνικη!

Το Bitcoin είναι ένα κρυπτονόμισμα που φαίνεται ότι θα εισβάλλει στο μέλλον στη ζωή μας και μπορεί να πάρει μέχρι και τη θέση των κανονικών χρημάτων. Με το κρυπτονόμισμα αυτό μπορείς να αγοράζεις και προϊόντα. Έτσι, ένας φούρνος στη Θεσσαλονίκη είπε να υιοθετήσει αυτόν τον τρόπο πληρωμής!

Πριν σου πω περισσότερα για τον πρωτοπόρο αυτό φούρνο στην συμπρωτεύουσα, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Νέα Ζηλανδία έχει ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου η πειραματική εφαρμογή πληρωμής των μισθών των υπαλλήλων σε Bitcoin! Οπότε, ο ιδιοκτήτης του φούρνου αυτού στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ μπροστά!

Ο Στράτος Ιγγλεζάκης είναι ο ιδιοκτήτης του φούρνου, που αποφάσισε να υιοθετήσει αυτόν τον τρόπο πληρωμής νέας γενιάς. Ο ίδιος μίλησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιλογή να πληρώνεται τις χωριάτικες τυρόπιτες, τα κουλούρια, τα ψωμιά και όλα τα προϊόντα του και σε κρυπτονόμισμα. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι θεωρεί ιδιαίτερα ασφαλή τη συγκεκριμένη συναλλαγή. Συγκεκριμένα υποστηρίζει:

“Καθώς είναι αναγνωρισμένα από την Ε.Ε. και ήδη σχεδιάζει ένα ενιαίο φορέα οργάνωσης και χρήσης του συγκεκριμένου νομίσματος.

Είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να πληρώσουν σήμερα με Bitcoin και είναι κυρίως νέοι αλλά σχεδόν όλοι οι πελάτες. Όμως, ρωτάνε και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα.

Ο λόγος που αποφάσισα να το εφαρμόσω στο κατάστημα μου τις συναλλαγές με Bitcoin, είναι η αγάπη μου για την τεχνολογία, η ελευθερία που προσφέρει σαν ένα αποκεντρωμένο νόμισμα και βέβαια η ασφάλεια στις συναλλαγές.

Είναι μία σημαντική μακροχρόνια επένδυση για την επιχείρηση μας.”

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου προσπάθησε να εξηγήσει τον τρόπο που γίνεται η πληρωμή με τη χρήση κρυπτονομίσματος. Αναλυτικότερα λέει:

“Μια τυρόπιτα που κοστίζει 1.80 ευρώ, σε Bitcoin αντιστοιχεί σε 0.00023760 Bitcoins, όταν το ένα Bitcoin σήμερα κοστίζει 7.430 ευρώ.

Απλά κατεβάζεις την εφαρμογή, δημιουργείς λογαριασμό και προχωράς σε αγορές. Έχεις δύο επιλογές, είτε με τη χρήση wallet και ανώνυμου λογαριασμού, είτε με τα στοιχεία σου σε ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες που εφαρμόζονται στις τράπεζες.

Το ένα Bitcoin όπως και το ένα ευρώ, έχει υποδιαιρέσεις σε 100 εκατομμύρια satoshi. Το όνομα Satoshi ανήκει στο δημιουργό του, που παραμένει άγνωστος.

Ο όρος κρυπτονόμισμα δεν είναι κάτι κρυφό όπως θεωρεί ο περισσότερος κόσμος, αλλά είναι βασισμένος στην κρυπτογράφηση, η οποία χρησιμοποιείται για να γίνονται με ασφάλεια οι συναλλαγές.”

Δες ακόμα: Bitcoin: 5 πράγματα που δεν γνώριζες για το κρυπτονόμισμα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;