Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα σχολικά λεωφορεία είναι κίτρινα;

Από neolaia.gr Team 15 Οκτωβρίου 2019

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα ότι υπήρχε τόση σκέψη πίσω από την επιλογή του χρώματος για τα σχολικά λεωφορεία.

Μία περίεργη απορία μου δημιουργήθηκε μία μέρα που ήμουν στο δρόμο. Εκεί που είχα κολλήσει στην κίνηση, παρατήρησα ένα σχολικό λεωφορείο από κάποιο ιδιωτικό σχολείο. Και μου γεννήθηκε μία απορία! Μία από αυτές τις απορίες που σου γεννούνται όταν δεν έχεις τι άλλο να κάνεις. Γιατί να έχει κίτρινο χρώμα;

Ακόμα και τα σχολικά λεωφορεία που βλέπουμε στις ταινίες έχουν το ίδιο χρώμα. Μετά από μία μικρή έρευνα παρατήρησα ότι σε όλον σχεδόν τον δυτικό κόσμο, τα σχολικά λεωφορεία είναι κίτρινα!

Για ποιον λόγο όμως;

Η απάντηση σε όλα είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

Τα σχολικά λεωφορεία πρέπει να είναι εύκολα αντιληπτά από όλους τους οδηγούς και να ξεχωρίζουν ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες (π.χ. ομίχλη). Μάλιστα, είναι ένα χρώμα που σου τραβάει την προσοχή και δεν το ξεχνάς εύκολα.

Όλα αυτά έχουν αποδειχθεί επιστημονικά. Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που κεντρίζει το βλέμμα, οπότε αναγνωρίζεις αμέσως ότι είναι σχολικό. Επίσης, έχει μία μοναδική ιδιότητα να φωτίζει, οπότε εύκολα μπορείς να το διακρίνεις σε ομίχλη ή σε κακοκαιρία.

Τέλος, οι επιστήμονες έδειξαν ότι έχει να κάνει και με την περιφερειακή όραση. Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που το ανθρώπινο μάτι μπορεί να το αντιληφθεί ότι υπάρχει στον χώρο, χωρίς να το κοιτάει απευθείας!

Αν θέλεις να μάθεις ακόμη περισσότερα για το γιατί τα σχολικά είναι τελικά κίτρινα δες το παρακάτω βίντεο!

Δες ακόμα: Τρία χρώματα που ταιριάζουν σε ΟΛΕΣ τις γυναίκες!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486