Επίδομα γέννας ύψους 2.000 ευρώ: Πότε θα κατατεθούν τα χρήματα;
Δείτε αναλυτικά για το επίδομα γέννας!

Στα 123 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογίζεται το επίδομα γέννας ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στις νέες οικογένειες, ενώ άλλα 12 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να κοστίσει η μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα είδη βρεφικής ηλικίας και για τα κράνη ασφαλείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έχει κάνει η Υφυπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, το επίδομα γέννας ύψους 2.000 ευρώ θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες, αλλά και σε μετανάστες. Το επίδομα γέννας θα δίνεται από τις 1 Ιανουαρίου του 2020, ενώ μόνο το 10% δε θα λάβει το βοήθημα, λόγω πολύ υψηλών εισοδημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο το ποσό, για το οποίο έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, να μην καταβάλλεται εφάπαξ στους δικαιούχους του, αλλά σε δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ναυτεμπορική, λοιπόν, η πρώτη δόση θα δίνεται με τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη κάποιους μήνες αργότερα.

Με τον τρόπο αυτό, ένα σημαντικό μέρος του επιδόματος θα «μεταφερθεί» ουσιαστικά από τον προϋπολογισμό του 2019 στον αντίστοιχο του 2020, καθώς όσες οικογένειες αποκτήσουν παιδί μετά τις 30 Ιουνίου του 2019, θα εισπράξουν τη δεύτερη δόση του επιδόματος μέσα στο έτος 2020.

Τι περιλαμβάνει το επίδομα γέννας:

-Χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020, με εξαιρετικά διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια που καλύπτουν το 90% των οικογενειών.

– Όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, από το επίδομα θα εξαιρείται το 10% των πολιτών με το υψηλότερο εισόδημα.

-Μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ του 13% των ειδών βρεφικής ηλικίας και των κρανών ασφαλείας.

-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων πλήρους απασχόλησης κατά περίπου μια μονάδα βάσης.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι, σύμφωνα με το σχέδιο, η σταδιακή μείωση των εισφορών θα ξεκινήσει από το Β’ εξάμηνο του 2020, κατά το οποίο η μείωση θα φτάσει τη μια ποσοστιαία μονάδα σωρευτικά για εργαζόμενους και εργοδότες.

Από τη νέα σχολική χρονιά, το Υπουργείο Εργασίας αναμένεται να δώσει και περισσότερα κουπόνια σε μητέρες που θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ θα δρομολογήσει και τη δημιουργία νέων δομών, ώστε να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Δείτε ακόμα: ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία & τρία ακόμη νέα προγράμματα για ανέργους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;