Έφυγε από τη ζωή η σχεδιάστρια μόδας, Σοφία Κοκοσαλάκη
Η Σοφία Κοκοσαλάκη δυστυχώς απεβίωσε

Σε ηλικία 46 ετών έφυγε από τη ζωή η γνωστή σχεδιάστρια μόδας, Σοφία Κοκοσαλάκη.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Στο μεσοδιάστημα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό “Γυναίκα” σε θέματα μόδας, ενώ οι δημιουργίες της πωλούνταν ήδη σε πολλά καταστήματα μόδας της Ελλάδας.

Το 1999, η Σοφία Κοκοσαλάκη παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες και το έτος 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE. Μάλιστα, την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενώ το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Tα ρούχα της Σοφίας Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από τον διεθνή κυρίως Τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, ενώ παράλληλα συνδύαζαν σύγχρονα στοιχεία με ένα διαχρονικό στιλ που αντιτίθετο στις εφήμερες προσταγές της μόδας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούσε η Κοκοσαλάκη για τα ρούχα της είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονται στο χέρι.

Η εκλιπούσα σχεδιάστρια μόδας είχε συνεργαστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας της, με πολύ σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής της μόδας, όπως, για παράδειγμα, με τον γαλλικό οίκο Vionnet, τον επιχειρηματία Renzo Rosso, την Diesel, αλλά και τον κολοσσό του Only the Brave.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;