DECENTRALIZED 2019: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο μεγαλύτερο συνέδριο blockchain της Ευρώπης
Δήλωσε έγκαιρα συμμετοχή στο κορυφαίο ευρωπαϊκό συνέδριο blockchain, DECENTRALIZED 2019, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου!

Σε μια εποχή, όπου τίθενται καίρια ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, τη διαφάνεια των συναλλαγών, αλλά και την κρίση εμπιστοσύνης προς τους παραδοσιακούς θεσμούς εξουσίας και οικονομίας, οι νέες τεχνολογίες καλούνται να έρθουν αντιμέτωπες με τον εαυτό τους, και τελικά, να ανταποκριθούν στον θεμελιακό τους σκοπό, που δεν είναι άλλος από τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση της ζωής μας.

Μια από τις τεχνολογίες αυτές είναι και η πολλά υποσχόμενη τεχνολογία του blockchain, πάνω στην οποία βασίστηκε η κατασκευή του bitcoin, του ψηφιακού νομίσματος του Σατόσι Νακαμότο.

Τι πρέπει να ξέρεις για την τεχνολογία blockchain

Πρόκειται για ένα αποκεντρωμένο μητρώο – δίκτυο συναλλαγών, στο οποίο δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο απόλυτα υπεύθυνο να το ελέγχει, κι έτσι, κάθε συναλλαγή και πληροφορία είναι διαθέσιμη και διαφανής σε όλους τους χρήστες που μοιράζονται το δίκτυο.

Οι τεχνολογίες γύρω από το blockchain μπορούν να αλλάξουν συλλήβδην τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της οικονομίας, δεδομένου ότι δημιουργούν την τεχνολογική δυνατότητα για ύπαρξη μιας μορφής κατανεμημένης εμπιστοσύνης, στην οποία δεν υπάρχουν ενδιάμεσοι. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε πλήθος πεδίων της ανθρώπινης δραστηριότητας: Από την καταμέτρηση ψήφων, τις συναλλαγές με κρατικούς φορείς, τη διαφύλαξη και διαφάνεια ιστορικών, πολιτιστικών, δημοσιονομικών και άλλων αρχείων, μέχρι την πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, τα κοινωνικά δίκτυα και την ειδησεογραφική διαφάνεια.

Πρόκειται για μια επαναστατική τεχνολογία που επιτρέπει σε άτομα, σε επιχειρήσεις ή σε οργανισμούς να συναλλάσσονται μεταξύ τους χωρίς ενδιάμεσους, κι αυτό επιτυγχάνεται, μέσω μιας διαδικτυακής υποδομής, που επιτρέπει την αποθήκευση πληροφοριών, με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε κανένα από τα συναλλασσόμενα μέλη να μην μπορεί να αμφισβητήσει, να τροποποιήσει ή ακόμα και να διαγράψει πληροφορίες που έχουν καταγραφεί σε ένα blockchain.

Σύμφωνα μάλιστα με τον καθηγητή Γιώργο Γιαγλή, Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου για το Μέλλον (Institute For the Future – IFF) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στα πλαίσια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό Economy Today: “Οι δυνατότητες που προσφέρει το blockchain είναι πρωτόγνωρες και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κατανοήσουμε τις πλήρεις επιδράσεις τους”, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι η τεχνολογία αυτή μας επιτρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση του ίντερνετ”.

Με ποιον τρόπο, όμως;

Αν αναλογιστεί κανείς πόσο ριζικά έχει αλλάξει τη ζωή μας τα τελευταία 20-30 χρόνια η έλευση του ίντερνετ, θα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει περιθώριο να αλλάξουν ακόμα περισσότερο τα δεδομένα.

Οι τεχνολογίες γύρω από το blockchain μπορούν να μετασχηματίσουν το ίντερνετ από ένα δίκτυο ανταλλαγής πληροφορίας που είναι σήμερα σε ένα δίκτυο ανταλλαγής χρηματικών αξιών, στο οποίο θα χρησιμοποιείται διαδικτυακό χρήμα και θα ανταλλάσσεται κάθε είδους αξία χωρίς ενδιάμεσους, όπως είναι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Για παράδειγμα, η τεράστια αλλαγή που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια, στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την έννοια “χρήμα”, αφορά την έκδοση χρηματικών μέσων απευθείας στο διαδίκτυο, χωρίς τον έλεγχο από κάποια κεντρική ή τραπεζική αρχή. Στην περίπτωση των τραπεζικών συναλλαγών συγκεκριμένα, με την τεχνολογία  blockchain, οι συμβαλλόμενοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταξύ τους μια συναλλαγή κι εκείνη να θεωρηθεί έγκυρη, χωρίς να χρειάζεται έγκριση από έναν κεντρικό χρήστη ή κάποιον με μεγαλύτερη εξουσία στο δίκτυο, όπως η τράπεζα.

Η τεχνολογία blockchain στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Μια παγκόσμια πρωτοπορία

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναγνωρίζεται διεθνώς για τη δυναμική του συμβολή και πρωτοβουλία στην έρευνα για τα ψηφιακά νομίσματα και την τεχνολογία blockchain, ενώ, εκτός από τη βασική έρευνα, έχει σημειώσει επίσης σημαντική πρόοδο και στην εφαρμοσμένη έρευνα, καταγράφοντας ιδιαίτερα σημαντική ανάπτυξη στον τομέα έκδοσης πιστοποιητικών blockchain.

Σε ό,τι αφορά το blockchain, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπήρξε το πρώτο πανεπιστήμιο παγκοσμίως που εισήγαγε, ήδη από το 2014, ένα πρωτοποριακό, πλήρες online μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην τεχνολογία blockchain και τα ψηφιακά νομίσματα (Msc in Digital Currency), παρέδωσε αποφοίτους από το σχετικό πρόγραμμα και εξέδωσε ακαδημαϊκά πιστοποιητικά στο blockchain, συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην άμβλυνση του προβλήματος της έλλειψης εργατικού δυναμικού στις τεχνολογίες blockchain και κρυπτονομισμάτων.

Το Ινστιτούτο για το Μέλλον και το συνέδριο Decentralized

Όντας διεθνώς φημισμένο για την πρωτοπορία του σε θέματα εκπαίδευσης, έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης στους τομείς της τεχνολογίας blockchain και της τεχνητής νοημοσύνης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ίδρυσε το Ινστιτούτο για το Μέλλον (Institute For the Future – IFF), ένα νέο ερευνητικό ινστιτούτο, το οποίο επιδιώκει να φέρει κοντά όλες τις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου, γύρω από τις λεγόμενες εκθετικές τεχνολογίες (exponential technologies).

Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο, που προσφέρει σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές, επιχειρήσεις και οργανισμούς, τη δυνατότητα συνάντησης για περαιτέρω γνωριμία με τους τομείς της έρευνάς του, ενώ έχει ήδη αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες σε επιμέρους ερευνητικά έργα με πανεπιστήμια, όπως το University of Cambridge, το UCL και το ΜΙΤ, καθώς και με επιχειρήσεις και οργανισμούς, όπως η Uber, η Amazon και η Ripple.

Μέσω της ίδρυσης του IFF, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνει εδώ και τρία χρόνια τη σειρά παγκόσμιων συνεδρίων DECENTRALIZED, η οποία έχει καθιερωθεί ως η πρώτη και μεγαλύτερη συνδιάσκεψη στην Ευρώπη σχετικά με την τεχνολογία blockchain και τα ψηφιακά νομίσματα.

Συνδιοργανωτής του DECENTRALIZED 2019 είναι η BitShares, που αποτελεί την ταχύτερη βιομηχανική πλατφόρμα Blockchain παγκοσμίως, υποστηρίζοντας πάνω από 17,000 λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο και παρέχοντας ταυτόχρονα ένα από τα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα οικοσυστήματα του είδους.

DECENTRALIZED 2019: Το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο blockchain από 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου

Το συνέδριο DECENTRALIZED διοργανώνεται φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά και θα επικεντρωθεί στις χρήσεις και εφαρμογές του Blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων στις επιχειρήσεις όλων των κλάδων, τη δημόσια διοίκηση και οργανισμούς, αλλά και στην καθημερινότητά όλων μας. Το DECENTRALIZED 2019 θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2019, και απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο, όπως στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, φοιτητές όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, το Decentralized 2019 επιστρέφει ακόμα πιο αναβαθμισμένο για να αναλύσει τα επόμενα ουσιαστικά βήματα προς ένα «Αποκεντρωμένο Μέλλον» και συγκεντρώνει πάνω από 100 ομιλητές από όλο τον κόσμο και πάνω από 50 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ως χορηγούς και εκθέτες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ευρύτερης ενασχόλησής του με την τεχνολογία Βlockchain, σε θέματα εκπαίδευσης, έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, το φετινό συνέδριο χωρίζεται σε πέντε ενότητες (tracks):

1. Pre-conference workshops: Την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, θα διοργανωθούν δυο πρακτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια στις πλατφόρμες Hyperledger και Corda, σε συνεργασία με τις ομώνυμες εταιρίες.

2. Επιχειρήσεις (Business Track): αποτελεί τη μια από τις δυο βασικές ενότητες του συνεδρίου, με ομιλίες στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, όπου σημαντικοί ομιλητές από όλο τον κόσμο θα αναλύσουν όλο το φάσμα επιχειρηματικών εφαρμογών, οικονομικών επιπτώσεων και κανονιστικών προσεγγίσεων γύρω από το blockchain και τα κρυπτονομίσματα.

3. Τεχνολογία (Technology Track): είναι η δεύτερη βασική ενότητα, που επίσης εκτείνεται σε δυο μέρες (31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου) με ομιλίες γύρω από το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας και παρουσιάσεις λύσεων λογισμικού και εφαρμογών.

4. Workshops: Στις 31 Οκτωβρίου θα διοργανωθούν επιπλέον εργαστήρια όπου θα γίνει, εκτός των άλλων, παρουσίαση του Libra (του νέου κρυπτονομίσματος του Facebook) αλλά και άλλων πρόσφατων εξελίξεων.

5. Ακαδημαϊκή Έρευνα (Academic Track): Τέλος, την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών από πανεπιστήμια και ερευνητές, αλλά και keynote presentations από σημαντικούς ακαδημαϊκούς στο χώρο του blockchain.

Γύρω από τις πέντε ενότητες του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες, που αναμένεται να ξεπεράσουν τον περσινό αριθμό των 1.200, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια διαδραστική διαδικασία ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών σχετικά με τις τάσεις και εξελίξεις στον χώρο, αναλύοντας τις τελευταίες χρήσεις και εφαρμογές των τεχνολογιών blockchain και των κρυπτονομισμάτων.

Ανάμεσα στους φετινούς κεντρικούς ομιλητές του DECENTRALIZED 2019 συγκαταλέγονται οι:

W. Scott Stornetta: Θεωρείται ένας από τους «πατέρες» του blockchain, με το έργο του να έχει αναφερθεί τρεις φορές στα διαδικτυακά γραπτά (bitcoin design paper) του Satoshi Nakamoto.

-Adam Back, εφευρέτης της Hashcash και συνιδρυτής / διευθύνων σύμβουλος της Blockstream.

-Silvio Schembri, Υφυπουργός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, Ψηφιακής Οικονομίας και Καινοτομίας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Μάλτας.

-Εύα Καϊλή, Ευρωβουλεύτρια και Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ευρωκοινοβούλιο (Science and Technology Options Assessment body – STOA).

-Bill Barhydt, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της πρωτοπόρου εφαρμογής επενδύσεων Abra.

-Perianne Boring, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ψηφιακού Εμπορίου (Chamber of Digital Commerce).

Όπως αναφέρθηκε, το DECENTRALIZED 2019 θα παρουσιάσει δύο παράλληλα ολοήμερα εργαστήρια πριν από την έναρξη του, τα οποία είναι:

-Το Corda Bootcamp, το οποίο συνδιοργανώνεται από την R3 και απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν για την πλατφόρμα Corda blockchain, καθώς και σε μηχανικούς blockchain που επιδιώκουν να αναπτύξουν τη δική τους εφαρμογή Corda (CorDapp).

-Το εργαστήριο Hyperledger, το οποίο συνδιοργανώνεται από τη Hyperledger και θα παρέχει πρακτική εμπειρία στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα στον κόσμο για την επιχειρηματικότητα στον τομέα του blockchain.

Δηλώσεις συμμετοχής στο DECENTRALIZED 2019

Αν, λοιπόν, σε εξιτάρουν σύγχρονα ζητήματα που αφορούν έρευνες αιχμής και τεχνολογική ανάπτυξη, αν θες να μάθεις περισσότερα για την τεχνολογία blockchain, την τεχνητή νοημοσύνη και τα ψηφιακά νομίσματα, τότε να ξέρεις ότι μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων με κοινά ερευνητικά ενδιαφέροντα και ακαδημαϊκές αναζητήσεις θα βρίσκεται και θα σε περιμένει στο ξενοδοχείο Divani Caravel, μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2019. 

Οι προετοιμασίες του συνεδρίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οπότε για να εξασφαλίσεις τη δική σου θέση στο κορυφαίο συνέδριο Blockchain της Ευρώπης, δήλωσε έγκαιρα τη συμμετοχή σου, διότι οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι θέσεις είναι ήδη περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφή στο DECENTRALIZED 2019, επισκέψου τώρα την ιστοσελίδα www.decentralized.com.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;