Brexit: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η έξοδος από την Ε.Ε. σύμφωνα με τη βασίλισσα Ελισάβετ
Η Βασίλισσα Ελισάβετ σε ομιλία της στο κοινοβούλιο δήλωσε ότι το Brexit στις 31 Οκτωβρίου αποτελεί "προτεραιότητα" της κυβέρνησης Johnson.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson έχει βάλει ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Μάλιστα, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα μέσω της φωνής της βασίλισσας Ελισάβετ, πως η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου αποτελεί την προτεραιότητα της κυβέρνησής.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, όπως είναι η παράδοση κατά την έναρξη της συνόδου του κοινοβουλίου, και είπε τα εξής:

“Η προτεραιότητα της κυβέρνησής μου ήταν πάντα να εξασφαλισθεί μια έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου. Η κυβέρνησή μου προβλέπει να εργασθεί για τη δημιουργία μιας νέας σύμπραξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση των ελεύθερων συναλλαγών και μιας φιλικής συνεργασίας.”

Η Ομιλία της Βασίλισσας (Queen’s Speech) χρησιμεύει για να αναφερθούν όλα τα νομοσχέδια που η κυβέρνηση θέλει να φέρει προς ψήφιση τη χρονιά που έρχεται. Η ομιλία αυτή συντάσσεται από την κυβέρνηση και εκφωνείται από την βασίλισσα.

Όμως, τα αντίπαλα κόμματα επισημαίνουν πως ο Johnson παραβιάζει την πολιτική ουδετερότητα που πρέπει να έχει η βασίλισσα, καθώς της ζητεί να παρουσιάσει την προεκλογική του ατζέντα.

Στα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνεται το προτεινόμενο σχέδιο μετανάστευσης που θα ισχύσει μετά το Brexit, μεταρρυθμίσεις στην ποινική δικαιοσύνη, αλλαγές στην υγειονομική περίθαλψη και μια υπόσχεση να γίνουν μεγαλύτερες επενδύσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για να τονωθεί η ανάπτυξη. Όμως, το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης Johnson και η ικανότητά της να εφαρμόσει οτιδήποτε από το πρόγραμμά του είναι αρκετά αβέβαιο, καθώς ηγείται μιας κυβέρνησης μειοψηφίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούλιο, που πήρε την εξουσία, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε μια ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Όλα τα κόμματα, όμως, θέλουν πρόωρες εκλογές. Υπάρχει αρκετή διαφωνία, ωστόσο, στο χρόνο διεξαγωγής τους.

Μετά την ομιλία της βασίλισσας, θα συζητηθεί για μερικές ημέρες και θα διεξαχθούν ψηφοφορίες για την έγκρισή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ δεν πρόκειται για επίσημη ψήφο εμπιστοσύνης, οι ψηφοφορίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως όπλο για να αποσταθεροποιήσουν περισσότερο την κυβέρνηση Johnson!

Δες ακόμα: Brexit: Μέχρι τις 11 Οκτωβρίου πρέπει να καταθέσει ο Boris Johnson την πρότασή του

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;