Στέφανος Τσιτσιπάς: Κέρδισε το No1 της παγκόσμιας κατάταξης Novak Djokovic
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το εισιτήριο για τη φάση των "4" του Shangai Masters μετά την εκπληκτική του νίκη εναντίον του Novak Djokovic.

Μια επική νίκη κατάφερε σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, Novak Djokovic. Κι έτσι, ο νεαρός Έλληνας τενίστας πέρασε στην επόμενη φάση του Shangai Masters.

Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας κέρδισε τον μεγάλο Σέρβο αντίπαλό του με 2-1 σετ. Μάλιστα, κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή με 3-6, 7-5 και 6-3 στα games των επιμέρους σετ. Έτσι, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ντανίλ Μεντβέτεφ, το Νο 3 στον κόσμο.

Στο πρώτο σετ ο Djokovic μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι. Ο Σέρβος τενίστας κατάφερε να “καθαρίσει” το πρώτο game με συνοπτικές διαδικασίες. Μάλιστα, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης δεν έχασε πόντο. Στο δεύτερο game έκανε μπρέικ στο σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά, με αποτέλεσμα προβάδισμα αρκετά νωρίς. Στη συνέχεια ο Σέρβος τενίστας, Νο 1 στον κόσμο, κράτησε το σερβίς του και πήρε το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το μπρέικ στον Σέρβο αντίπαλό του στο έκτο game. Τότε, είχε και το προβάδισμα του 3-2. Είχε δύο μπρέικ πόιντ, ωστόσο, ο Σέρβος έμεινε ψύχραιμος και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους κατάφερε να πάρει το game και να ισοφαρίσει σε 3-3. Ενώ το σκορ ήταν 6-5 υπέρ του, ο Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ στο σερβίς του Djokovic και κατέκτησε το δεύτερο σετ με 7-5. Έτσι, κατάφερε μία μεγάλη ανατροπή και πήγε το παιχνίδι στο τρίτο σετ.

Στο τελευταίο σετ, ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στον Djokovic στο τέταρτο γκέι, και κατάφερε να προηγηθεί με 3-1. Στη συνέχεια κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να φτάσει σε μια μοναδική επικράτηση κόντρα στον καλύτερο τενίστα του κόσμου!

Δες επίσης: Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα λάβει μέρος σε ATP Finals

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;