Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης 2019

Από neolaia.gr Team 11 Οκτωβρίου 2019

Το όνομα της 16χρονης ακτιβίστριας για το κλίμα ακούγεται έντονα γύρω από την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης 2019

Σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την Επιτροπή των Νόμπελ στο Όσλο, για τον νικητή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2019.

Η 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα από τη Σουηδία, Γκρέτα Τούνμπεργκ, είναι υποψήφια για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019, το οποίο είναι και το 100ο που θα απονεμηθεί με την ανακοίνωση του νικητή να επέχει μόλις λίγες ώρες μακριά.

Πιο συγκεκριμένα, το βραβείο Νόμπελ κερδίζεται κάθε χρόνο από ένα άτομο ή έναν οργανισμός που είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και φέτος υπάρχουν 301 υποψηφιότητες (223 άτομα και 78 οργανώσεις – ο 4ος υψηλότερος αριθμός στην ιστορία), ανάμεσά τους και η έφηβη ακτιβίστρια που συγκλόνισε το παγκόσμιο με το πάθος της για την κλιματική αλλαγή και την ομιλία της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη.

Απονομή Βραβείων Νόμπελ Ειρήνης

Με βάση τους κανόνες του Ιδρύματος Nόμπελ, οι επιλεγμένοι κατάλογοι υποψηφίων δεν επιτρέπεται να δημοσιεύονται για 50 χρόνια, ενώ, σύμφωνα με τον Οργανισμό, οποιαδήποτε συζήτηση για το ποιος/ποια είναι φαβορί πρόκειται για ξεκάθαρη εικασία, άρα το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της νεαρής Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η Τούνμπεργκ είναι υποψήφια φέτος, καθώς τρεις βουλευτές της Νορβηγίας την πρότειναν και δημοσιοποίησαν την απόφασή τους.

Εάν όντως σήμερα το μεσημέρι ανακοινωθεί πως η Τούνμπεργκ είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης 2019, αυτό σημαίνει πως θα γίνει η νεότερη που θα παραλάβει το βραβείο, αφού είναι μόλις ένα χρόνο μικρότερη σε ηλικία από την νικήτρια του βραβείου το 2014, τη Μαλάλα Γιουσαφζάι που ήταν τότε 17 χρονών.

Η εταιρία στοιχημάτων Coral θεωρεί ότι η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι το μεγάλο φαβορί του Βραβείου με πιθανότητες μία προς δύο και αντίστοιχα η William Hill εκτιμά ότι η Τούνμπεργκ έχει 8 στις 13 πιθανότητες να κερδίσει το βραβείο.

Από την άλλη, το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019 διεκδικεί και ο πάπας Φραγκίσκος, μέσω του οποίου δημιουργήθηκε ένα πολύ μεγάλο κίνημα υπέρ της καθολικής εκκλησίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος χαίρει μεγάλης αποδοχή ακόμα και από μη θρησκευόμενους.

Δείτε ακόμα: Τρεις έφηβοι που αγωνίζονται για να σωθεί ο πλανήτης

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486