Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μπορεί να θεωρηθεί ναζιστικό αλλά δεν έχω σχέση με τον Χίτλερ»

Από neolaia.gr Team 11 Οκτωβρίου 2019

Άλλοι δύο πρώην βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος απολογήθηκαν στη Δίκη της Χρυσής Αυγής και δήλωσαν ότι καμία σχέση δεν έχουν με τις έκνομες ενέργειες

Στη Δίκη της Χρυσής Αυγής άλλοι δύο πρώην βουλευτές της οργάνωσης απολογήθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δηλώνοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με έκνομες ενέργειες και πως εντάχθηκαν σε ένα «νόμιμο κόμμα».

Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος που παραμένει και σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος που δήλωσε ότι αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις πρόσφατες εκλογές, αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι δε γνωρίζουν απολύτως τίποτε για παραδοχές της δικογραφίας, όπως για «τάγματα εφόδου», «στρατιωτικές εκπαιδεύσεις», «ρατσιστικό λόγο» και εντολές για παράνομη δράση της οργάνωσης.

Ο Π. Ηλιόπουλος ήταν κατηγορηματικός πως δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση να ανήκε σε έναν χώρο που πιστεύει σε «Χίτλερ, Ναζί, δολοφονίες», δηλώνοντας «ξεκάθαρα εθνικιστής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Χίτλερ σκότωσε Έλληνες και αν ζούσα το 1940 θα ήμουν στο βουνό και θα τον πολεμούσα».

Ο ίδιος προσέθεσε, μάλιστα, ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, με τον οποίο μιλούσε πολύ, δεν του είχε αναφέρει ποτέ τίποτα για τον Χίτλερ, «ούτε ότι έφτιαχνε καλά μακαρόνια, ούτε τίποτα… ποτέ».

Η τοποθέτηση του πρώην βουλευτή για τον Χίτλερ, έγινε με αφορμή ερώτηση που του έγινε για τατουάζ που είχε στο χέρι, το οποίο ήταν στα γερμανικά ο ναζιστικός χαιρετισμός «Sieg Heil» (Ζήτω η νίκη). Ο Ηλιόπουλος ισχυρίστηκε πως «μπορεί να θεωρηθεί ναζιστικό, αλλά δεν έχω σχέση με τον Χίτλερ».

Και οι δύο κατηγορούμενοι, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, δήλωσαν πως ποτέ δεν άκουσαν να συζητείται κάτι περί «εθνικοσοσιαλισμού», ενώ όπως είπαν, «μετά τη δολοφονία Φύσσα είχαν προβληματιστεί» και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί και μάλιστα σε χρονική στιγμή που δημοσκοπικά η Χρυσή Αυγή ήταν σε ανοδική πορεία. Επίσης, και οι δύο απολογούμενοι απέκλεισαν να είχε δοθεί εντολή για την επίθεση στον αντιρατσιστή μουσικό που έχασε τη ζωή του από τον Γ. Ρουπακιά.

Όπως δήλωσαν, βρίσκονται κατηγορούμενοι για την πράξη ενός ανθρώπου την οποία και οι δύο καταδίκασαν. «Ερχόμαστε εδώ λόγω της συλλογικής ευθύνης. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς συσχετίζεται ένα ολόκληρο κόμμα με μία στυγερή δολοφονία» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Ηλιόπουλος και συνέχισε πως «είναι παγκοσμίως η πρώτη δημοκρατικά εκλεγμένη εγκληματική οργάνωση».

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος είπε πως πριν τη δολοφονία είχε ακούσει για τη «συμπλοκή με αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα» και δήλωσε στο δικαστήριο πως πλέον, μετά τα πρόσφατα γεγονότα μεταξύ ΜΑΤ και μελών του ΚΚΕ κατά την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα, είναι πεπεισμένος πως «τα παιδιά δεν έφταιγαν, πρέπει να δέχθηκαν επίθεση… είδα πρόσφατα πως πλακώνονται οι ΚΚέδες. Είναι επαγγελματίες οι άνθρωποι».

Αναφερόμενος στο καταστατικό που καταλογίζει το κατηγορητήριο στην Χρυσή Αυγή, ο Ηλιόπουλος δήλωσε πως δεν το γνωρίζει και πως «σε 68 σπίτια μπήκαν και δεν το βρήκαν αυτό το καταστατικό. Εγώ γνωρίζω μέσες άκρες εκείνο του 2012».

Όταν ερωτήθηκαν για φράσεις από ομιλίες του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο κατηγορούμενος τις χαρακτήρισε απλώς με τον όρο «φραστικές παρεκτροπές».

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486