Ο Ερντογάν προκαλεί την Ευρώπη:
Νέες απειλές εξαπολύει ο Τούρκος πρόεδρος κατά της Ευρώπης

Με αφορμή τις εκτεταμένες επικρίσεις για την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αξαπολύει νέες προκλητικές απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Ευρώπη να συνέλθει, ειδάλλως, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, απείλησε πως η χώρα του θα ανοίξει τις πύλες σε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες προς τις χώρες που τον επικρίνουν.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ποτέ δεν υπήρξε ειλικρινής έναντι της Τουρκίας, την οποία από το 1963 κρατά με την υπόσχεση ότι θα τη δεχθεί ως μέλος της. Ο ίδιος είπε ότι: «Σ’ αυτούς που δεν βλέπουν αυτή την εισβολή των YPG [κουρδικών πολιτοφυλακών] και του PKK και καταφέρονται κατά της κίνησης που κάνουμε για την ενότητα της Συρίας λέω: Ευρωπαϊκή Ένωση, σύνελθε. Η επιχείρησή μας δεν είναι είναι κίνηση κατοχής. Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει τα βέλη του και κατά της Σαουδικής Αραβίας για τις επικρίσεις της ίδιας κατά της τουρκικής εισβολής στη Β. Συρία.

«Δεν αποδεχόμαστε την κριτική γι’ αυτή την επιχείρηση. Η Σαουδική Αραβία να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Ποιος έκανε έτσι την Υεμένη. Αυτό να κοιτάξετε πρώτα. Καταστρέψατε την Υεμένη. Δεν μπορείτε να μας μιλάτε για το βήμα που κάναμε για την ενότητα της Συρίας. Ειδικά η Αϊγυπτος δεν δικαιούται να ομιλεί. Σκοτώνετε τη δημοκρατία στη χώρα σας. Βάλατε τον Μόρσι, που εξελέγη με ποσοστό 52% να τον καταδικάσει δικαστήριο σε θάνατο. Ο Σίσι τον καταδίκασε…», υπογράμμισε ο ίδιος.

Δείτε ακόμα: Αμαζόνιος: Το δάσος που καίγεται μέχρι σήμερα (video)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;