Αμαζόνιος: Το δάσος που καίγεται μέχρι σήμερα (video)
Στην περιοχή έχει αρχίσει να επικρατεί πλέον το "δίκιο του ισχυρού"

Ένα από τα μείζονα θέματα που απασχόλησαν την παγκόσμια κοινότητα από το περασμένο καλοκαίρι είναι οι καταστροφικές πυρκαγιές στο δάσος του Αμαζονίου, οι οποίες, σύμφωνα με μαρτυρίες, συνεχίζουν να καίνε μέχρι σήμερα.

Περισσότερες από 74.000 φωτιές έχουν καταγραφεί από Ιανουάριο του 2019 μέχρι σήμερα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Βραζιλίας (INPE), η χώρα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κύμα πυρκαγιών της τελευταίας πενταετίας. Σε σχέση μάλιστα με το 2018, οι δορυφόροι έχουν καταγράψει αύξηση 84% στον αριθμό τους.

Ο κίνδυνος για τη βιοποικιλότητα του τροπικού δάσους παραμένει, δεδομένου ότι οι φωτιές δεν έχουν πλήρως κατασβεστεί και επομένως, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές. Στο βίντεο που ακολουθεί, γινόμαστε μάρτυρες της φονικής πυρκαγιάς στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, βλέποντας διάφορους κτηνοτρόφους και ξυλοκόπους να ανησυχούν ιδιαίτερα για το ποιο θα είναι το μέλλον, τόσο του δάσους όσο και το δικό τους. Ένας από αυτούς μάλιστα τονίζει ότι στην περιοχή επικρατεί πλέον το δίκιο του ισχυρού, ασκώντας δριμεία κριτική στον ακροδεξιό πρόεδρο Μπολσονάρου και τις αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές του τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε ακόμα: Τρεις έφηβοι που αγωνίζονται για να σωθεί ο πλανήτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
FT
1 - 1
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
17'
0 - 0
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;