Twitter: Ζητάει
Το Twitter ζητάει συγγνώμη από τους χρήστες του για τη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς.

Η γνωστή εφαρμογή Twitter ανακοίνωσε σήμερα ότι τηλεφωνικοί αριθμοί και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών της μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν “ακουσίως” για διαφημιστικούς σκοπούς. Και η εταιρεία ζητάει συγγνώμη από τους χρήστες της.

Ο ιστότοπος πρόσθεσε στην ανακοίνωσή που εξέδωσε ότι το θέμα αυτό έχει διορθωθεί από τις 17 Σεπτεμβρίου. Δε διευκρίνισε, ωστόσο,  πόσοι χρήστες του επηρεάστηκαν.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση της γνωστής εταιρείας αναφέρει:

“Ήταν ένα λάθος και ζητούμε συγγνώμη.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει λανθασμένη χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, εφαρμογές όπως το Twitter και το Facebook, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από ρυθμιστικές αρχές και χρήστες παγκοσμίως για τον τρόπο με τον οποίο οι πλατφόρμες τους χειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα.

Το Twitter υποστηρίζει ότι όταν οι διαφημιστές φόρτωσαν τους καταλόγους μάρκετινγκ, μπορεί να αντιστοίχισε χρήστες στην πλατφόρμα με τον κατάλογο των διαφημιστών βάσει της διεύθυνσης email ή του τηλεφωνικού αριθμού που είχαν δώσει οι κάτοχοι λογαριασμών. Ενώ, υπογραμμίζει ότι οι πληροφορίες αυτές δεν κοινοποιήθηκαν σε τρίτες πλευρές. Ήταν διαθέσιμες εσωτερικά ώστε να επιτραπεί οι χρήστες να λαμβάνουν στοχευμένες διαφημίσεις.

Δες επίσης: Το Twitter έχει παραληρήσει με το χαλάζι που έπεσε σήμερα στην Αθήνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;