Τι αλλάζει στις τράπεζες: Προμήθειες ακόμα και για αλλαγή του PIN
Δείτε τις νέες προμήθειες που θα ισχύσουν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέες αυξήσεις έρχονται μέχρι το τέλος του μήνα που διανύουμε, στις προμήθειες των τραπεζών για τις υπηρεσίες στα ΑΤΜ, για κάρτες όλων των ειδών.

Ο αριθμός των συναλλαγών αυξάνεται επί των οποίων οι τράπεζες χρεώνουν προμήθειες και οι νέες αυτές προμήθειες προβλέπουν τη χρέωση ακόμη και της αλλαγής του PIN των καρτών, χρεωστικών ή πιστωτικών.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι όλες οι τράπεζες είχαν προχωρήσει από το καλοκαίρι του 2019 στην επιβολή προμήθειας 2 μέχρι 3 ευρώ στους κατόχους χρεωστικών καρτών, όταν εκείνοι κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη χρέωση, όχι μόνο για τους κατόχους καρτών ξένων τραπεζών, αλλά και για τους Ελληνες.

Η επιβάρυνση για την επανέκδοση του PIN επιβαρύνεται με 3 ευρώ από τη Eurobank, ενώ με προμήθεια 5 ή 6 ευρώ επιβαρύνεται η ανανέωση της χρεωστικής κάρτας (συνήθως συμβαίνει έπειτα από 5 χρόνια), αλλά και η ανανέωσή της ύστερα από απώλεια ή κλοπή.

Η επιβάρυνση αυτή έχει υιοθετηθεί από όλες τις τράπεζες, ενώ ορισμένες, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, επιβάλλουν συνδρομή και σε έκδοση συγκεκριμένων καρτών με ειδικά προνόμια.

Προμήθειες θα εισπράττονται πλέον, όχι μόνο για τις συνηθισμένες τραπεζικές συναλλαγές, όπως για παράδειγμα, τα εμβάσματα, αλλά και για μια σειρά υπηρεσιών που μέχρι σήμερα παρέχονταν δωρεάν, όπως η επανέκδοση ή ανανέωση χρεωστικής κάρτας, η έκδοση PIN σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης της κάρτας ξέχασε το αρχικό του ή ακόμη και η ενημέρωση για την κίνηση του λογαριασμού, όταν ο πελάτης ζητάει έκπτωση μέσω του ΑΤΜ.

Οι νέες χρεώσεις θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το τέλος Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους.

Πρόκειται για τις εξής προμήθειες:

– Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας / κλοπής / φθοράς /μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από 30/10

– Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/12

Δείτε ακόμα: Τι αλλάζει στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;