Επίδομα γέννας: Ποιες μητέρες θα το πάρουν και πότε;

Από neolaia.gr Team 9 Οκτωβρίου 2019

Επίδομα γέννας: Δείτε αναλυτικά!

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού κατατέθηκε στη Βουλή κι έτσι παίρνει επίσημη μορφή το επίδομα γέννας που έχει ύψος 2.000 ευρώ.

Στα 123 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογίζεται το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στις νέες οικογένειες, ενώ άλλα 12 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να κοστίσει η μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα είδη βρεφικής ηλικίας και για τα κράνη ασφαλείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει η Υφυπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, το επίδομα γέννας ύψους 2.000 ευρώ θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες, αλλά και σε μετανάστες. Το επίδομα γέννας θα δίνεται από τις 1 Ιανουαρίου του 2020, ενώ μόνο το 10% δε θα λάβει το βοήθημα, λόγω πολύ υψηλών εισοδημάτων, σύμφωνα με την ίδια.

Τι περιλαμβάνει το επίδομα γέννας:

-Χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020, με εξαιρετικά διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια που καλύπτουν το 90% των οικογενειών.

-Μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ του 13% των ειδών βρεφικής ηλικίας και των κρανών ασφαλείας.

-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων πλήρους απασχόλησης κατά περίπου μια μονάδα βάσης.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι, σύμφωνα με το σχέδιο, η σταδιακή μείωση των εισφορών θα ξεκινήσει από το Β’ εξάμηνο του 2020, κατά το οποίο η μείωση θα φτάσει τη μια ποσοστιαία μονάδα σωρευτικά για εργαζόμενους και εργοδότες.

Δείτε ακόμα: Αυτά είναι ΟΛΑ τα επιδόματα που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ (list)

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486