Αλλαγές στα ΜΜΜ: Με πιστωτική κάρτα θα ανοίγει η μπάρα στο μετρό;
Τι εξετάζει το Υπουργείο Μεταφορών

Σύμφωνα με πηγές και πληροφορίες, αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, γι’ αυτό και το Υπουργείο Μεταφορών εξετάζει τον ανασχεδιασμό των συγκοινωνιών.

Mέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλουτιστούν οι ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες με νέες τεχνολογίες πληρωμών, οι οποίες αναμένεται να τεθούν στη διάθεση των επιβατών πιθανόν από την άνοιξη του 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται μέσα στο 2020 να ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό εισιτήριο μια ειδική εφαρμογή που θα επιτρέπει τη χρέωση των μετακινήσεων και με ανέπαφες χρεωστικές κάρτες.

Η δυνατότητα αυτή θα επιτρέπει στους επιβάτες να περνούν από τις μπάρες του μετρό και των άλλων συγκοινωνιακών μέσων, χρησιμοποιώντας μόνο τις τραπεζικές κάρτες πληρωμών, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουν κόμιστρο.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό θα επιτυγχάνεται με τη χρήση τεχνολογίας του ανοικτού κυκλώματος που επιτρέπει να χρησιμοποιούνται τραπεζικές κάρτες ως εισιτήρια.

Στο Λονδίνο, αυτό το μέτρο εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια με σημαντικά οφέλη για τους συγκοινωνιακούς φορείς, ενώ η περίπτωση της βρετανικής πρωτεύουσας έχει ήδη σημαντικά οφέλη κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών λειτουργίας του συστήματος.

Πηγή: dikaiologitika

Δείτε ακόμα: Τι αλλάζει στις τράπεζες: Προμήθειες ακόμα και για αλλαγή του PIN

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;