Το κινητό σου δεν είναι και η πιο ασφαλής συσκευή στον κόσμο (vid)
Το κάναμε όλοι αυτό το λάθος.

Μέγα λάθος και οφείλουμε να το παραδεχτούμε, το κάναμε όλοι μια φορά στη ζωή μας… Καλά, δύο φορές. Καλά τρεις. Στις τέσσερις καίγεσαι.

Γνωρίζουμε κάποιον / κάποια, λοιπόν, και το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι βέβαια να του δώσουμε έτσι ωραία και αυθαίρετα τον προσωπικό αριθμό του κινητού μας τηλεφώνου. Ντάξει θα μου πεις “ΜΠΑΣΤΑ ΛΙΓΟ”, πώς θα αλλιώς θα εξασφαλίσουμε δεύτερη συνάντηση με ενδιαφερόμενο πρόσωπο, αν δεν ανταλλάξουμε στοιχεία επικοινωνίας; Γράμμα με περιστέρι θα στείλουμε ή θα το δούμε τηλεπαθητικά το θέμα;

Οκ, δε σου κάνω κήρυγμα, όλοι ανταλλάσσουμε αριθμούς με όλους (αν και πλέον είναι λίγο passe ακόμα και τηλέφωνο να ανταλλάξεις, συνήθως με messanger πάει η φάση), το θέμα είναι να έχουμε υπόψιν κάποιους βασικούς κινδύνους που μπορεί να παιχτούν, όπως είναι το χάκινγκ για παράδειγμα, το πρώτο και καλύτερο, χειρότερο δηλαδή.

Το να δίνεις τον αριθμό σου σε κάποιον που μόλις γνώρισες, μπορεί να γίνει η αιτία να σε χακάρουν, πράγμα που ενδέχεται να οδηγήσει στη διακύβευση της ασφάλειας όσων προσωπικών δεδομένων σου είναι αποθηκευμένα σε αυτό.

Το ήξερες ότι μπορείς να καταλάβεις ποιος έχει πρόσβαση σε δεδομένα του κινητού σου;

Στο παρακάτω σύντομο βίντεο θα δεις ορισμένες μικρές, αλλά πολύ χρήσιμες ιδέες, για το πώς μπορείς και να είσαι και να αισθάνεσαι πιο ασφαλής όταν χρησιμοποιείς το κινητό σου:

Δες κι αυτό: Μας κρυφακούνε τα κινητά μας;

Γιατί το autocorrect της Apple εξακολουθεί να κάνει τόσα πολλά λάθη;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;