Επίδομα θέρμανσης 2019: Πότε αναμένεται να πληρωθεί στους δικαιούχους - Τι αλλαγές εξετάζονται
Επίδομα θέρμανσης 2019: Δείτε αναλυτικά!

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη νωρίτερη πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης 2019, κατά τη διάρκεια ομιλίας του  σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Αναλυτικότερα:

Όπως ο ίδιος μάλιστα τόνισε, οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2019, ενώ, σύμφωνα με δηλώσεις του, η κυβέρνηση έχει πρόθεση να καταβάλει το ποσό πριν οι πολίτες κληθούν να βάλουν πετρέλαιο.

Στις 15 Οκτωβρίου, λοιπόν, αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την κυβέρνηση να εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει κάποιες αλλαγές αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης 2019 για τη νέα χειμερινή περίοδο του 2019 – 2020 και την επαναφορά του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, με στόχο τον εξορθολογισμό του καθεστώτος επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης και τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής.

Το επίδομα θέρμανσης καταβάλλεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Οι στόχοι των αλλαγών που εξετάζονται είναι οι εξής:

– Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, τα οποία διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές και τα οποία, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο, αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο πετρέλαιο για τη θέρμανση τους πολύ νωρίτερα από τα νοικοκυριά που κατοικούν στην υπόλοιπη χώρα.

-Να καταβάλλονται τα ποσά του επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση, αν είναι δυνατόν από την αρχή της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τον Οκτώβριο, κι όχι από τον Ιανουάριο του εκάστοτε επόμενου έτους.

-Η κυβέρνηση εξετάζει παράλληλα το ενδεχόμενο να επαναφέρει το καθεστώς του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης που διατίθεται για χρήση στους αγρότες. Το καθεστώς αυτό καταργήθηκε με το τρίτο Μνημόνιο.

Φέτος, η διάθεσή του προβλέπεται να ξεκινήσει με σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από την περσινή χρονιά, καθώς ο συνδυασμός της αυξημένης τιμής του και οι υπέρογκοι φόροι αυξάνουν σε σημαντικό βαθμό την τιμή του.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ανέρχεται στο 28% της τιμής του και ο ΦΠΑ στο 24%.

Ταυτόχρονα, σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε πως δε θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ενώ έβαλε στην κορυφή της ατζέντας το μεταναστευτικό, για το οποίο και ανέφερε πως είναι «ζήτημα πρώτης γραμμής το οποίο πρέπει να λυθεί».

Με πληροφορίες από dikaiologitika

Δείτε ακόμα: Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η επόμενη δόση;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
2'
28 - 28
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;