Σειρά έχει ο Πούτιν στο σοσιαλμιντικό τρολάρισμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ
Η 16χρονη ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ, "ξανά χτυπά" με αλλαγή βιογραφικού στο Twitter, αλλά αυτή τη φορά απαντά σε σχόλιο του Βλαντιμίρ Πούτιν

Μετά το τρολάρισμα που έκανε στον Αμερικάνο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, η 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, σειρά είχε τώρα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος, μιλώντας σε ένα φόρουμ για την ενέργεια στη Μόσχα, σχολίασε ότι η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι “ένα ευγενικό, αλλά ανεπαρκώς ενημερωμένο κορίτσι”.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εμφανίστηκε εξαιρετικά συγκρατημένος και δήλωσε πως “δεν συμμερίζεται τον γενικό ενθουσιασμό” για την πρόσφατη ομιλία της 16χρονης Σουηδής ακτιβίστριας για το Κλίμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην οποία η Γκρέτα Τούνμπεργκ απέσπασε επαίνους από παντού για την παθιασμένη της ομιλία για την κλιματική αλλαγή, απευθυνόμενη στους μεγάλους ηγέτες κρατών: “Πώς Τολμάτε!; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας».

Παρότι, λοιπόν, η ομιλία της νεαρής Σουηδέζας στη Νέα Υόρκη την καθιέρωσε ανάμεσα στους ακτιβιστές για το κλίμα παγκοσμίως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δε φαίνεται να συγκινήθηκε ιδιαίτερα απ’ τον δυναμικό της λόγο, αναφέροντας χαρακτηριστικά μάλιστα ότι: “Μπορεί να σας απογοητεύσω αλλά δεν συμμερίζομαι τον γενικό ενθουσιασμό για την ομιλία της Γκρέτα Τούνμπερ”, στα πλαίσια του ενεργειακού φόρουμ στη Μόσχα αυτή την Τετάρτη.

Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια τα εξής: “Κανείς δεν έχει εξηγήσει στη Γκρέτα ότι ο σύγχρονος κόσμος είναι περίπλοκος και διαφορετικός και… οι άνθρωποι στην Αφρική ή σε πολλές Ασιατικές χώρες θέλουν να ζήσουν στο ίδιο επίπεδο πλούτου όπως στη Σουηδία”.

Οι προσεκτικές διατυπώσεις του Πούτιν φανερώνουν έντονο σκεπτικισμό για την παρουσία και συμβολή της Τούνμπεργκ, καθώς, όπως ο ίδιος τόνισε, οι νέοι που ενεργοποιούνται για το περιβάλλον, πρέπει να υποστηρίζονται, όμως, “όταν κάποιος χρησιμοποιεί παιδιά και εφήβους για προσωπικό όφελος, το μόνο που του αξίζει είναι να καταδικαστεί”.

“Είμαι σίγουρος ότι η Γκρέτα είναι ένα ευγενικό και ειλικρινές κορίτσι” […] “Όμως οι ενήλικες πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μην φέρουν εφήβους και παιδιά σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις”.

Φυσικά, η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν άφησε το σχόλιο του Βλαντιμίρ Πούτιν να πάει άχαστο, σπεύδοντας αμέσως να αλλάξει το βιογραφικό της στο Twitter, όπως ακριβώς έκανε πρόσφατα και με την περίπτωση Τραμπ, όταν ο ίδιος τη χαρακτήρισε ειρωνικά “ένα πολύ χαρούμενο, νέο κορίτσι που κοιτάζει μπροστά σε ένα λαμπερό και υπέροχο μέλλον. Τόσο όμορφο θέαμα!», πυροδοτώντας ένα σωρό σχόλια και retweets.

Ντόναλντ Τραμπ για Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Φαίνεται ένα μικρό, χαρούμενο κορίτσι»

Για το τρολάρισμα του Πούτιν, αυτή τη φορά, η Τούνμπεργκ, φρόντισε να αναπαράγει ξανά τις δηλώσεις επιφανούς πολιτικού προσώπου για την ίδια στη λεζάντα της στο Twitter, γράφοντας τα ακριβή του λόγια: «Ευγενικό μα ανεπαρκώς ενημερωμένο κορίτσι» (“A kind but poorly informed teenager”)

Δείτε ακόμα: Τρεις έφηβοι που αγωνίζονται για να σωθεί ο πλανήτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;