ΟΑΣΑ: Ριζικές αλλαγές ετοιμάζονται για τις αστικές συγκοινωνίες
Ο ΟΑΣΑ θα κάνει μελέτη για να πραγματοποιήσει ριζικές αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες.

Ο ΟΑΣΑ ετοιμάζεται να κάνει σημαντικές αλλαγές που έχουν ως κεντρικό στόχο την αναθεώρηση και τον ανασχεδιασμό του συγκοινωνιακού έργου για τη βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών της Αττικής. Επίσης, προβλέπεται με τις αλλαγές αυτές να επέλθει μία αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος των αστικών συγκοινωνιών.

Η διοίκηση του Οργανισμού προχωρεί σε εκπόνηση μελέτης που θα οριστικοποιήσει τις προδιαγραφές του νέου Γενικού Σχεδίου Μεταφορών Αττικής. Η μελέτη αυτή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2020.

Ο ΟΑΣΑ έκρινε απαραίτητη τη νέα αυτή μελέτη καθώς το υφιστάμενο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών είναι βασισμένο σε στοιχεία μελετών ζήτησης, μετακινήσεων και προέλευσης προορισμού, προ 15 περίπου ετών. Αυτά βασίζονται στις τότε κοινωνικές, οικονομικές και μεταφορικές συνθήκες της Αττικής

H πιο πρόσφατη προσπάθεια επικαιροποίησης ολοκληρώθηκε το 2009, στο πλαίσιο του Γενικού Σχεδίου Μεταφορών Αττικής. Αυτό περιελάμβανε αριθμό προγραμματισμένων έργων υποδομής και σειρά προτεινομένων συγκοινωνιακών, οργανωτικών, λειτουργικών, θεσμικών μέτρων. Επίσης, είχε και ως στόχοτην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Η οικονομική κρίση, όμως, ήταν ένας από τους κύριους λόγους που η πλειοψηφία από τα προτεινόμενα μέτρα δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Σημαντικές εξαιρέσεις αποτελούν κυρίως οι τροποποιήσεις των λεωφορειακών γραμμών για την τροφοδότηση των μέσων σταθερής τροχιάς, και της υλοποίησης των 2 μεγάλων έργων. Τα έργα αυτά ήταν το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η τηλεματική.

Το νέο Γενικό Σχέδιο Μεταφορών, θα περιλαμβάνει διάφορες προτάσεις και δράσεις για τη διαμόρφωση όλων των μεταφορικών δικτύων της Αττικής. Ενώ, θα  προτείνει και τη λύση για θέματα που αφορούν στην κατανομή του μεταφορικού έργου στα διαφορετικά μέσα μεταφοράς, θέματα που αφορούν στη σχέση ζήτησης μετακινήσεων και απόδοσης των δικτύων, καθώς και θέματα που αφορούν στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ένας ακόμη από τους στόχους τους νέου αυτού σχεδίου είναι και η ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με τη χρήση νέων φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων και την προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης (ποδήλατο, πεζή μετακίνηση). Το σχέδιο για τον στόχο αυτό, θα χρησιμοποιήσει το συγκοινωνιακό μοντέλο ΟΑΣΑ, για την αξιολόγηση εναλλακτικών προτάσεων για τα δίκτυα μεταφοράς και τη λειτουργία τους.

Δες ακόμα: Είσαι φοιτητής; Δες ΕΔΩ τι πρέπει να κάνεις για να έχεις μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;