Brexit: Μέχρι τις 11 Οκτωβρίου πρέπει να καταθέσει ο Boris Johnson την πρότασή του
Οι Βρυξέλες δίνουν προθεσμία μέχρι της 11 Οκτώβρη για να καταθέσει τη βελτιωμένη του πρόταση για Brexit με συμφωνία στον Boris Johnson.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο του BBC, o Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson θα αποστείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας αναβολή του Brexit. Αυτή η αποστολή θα σταλεί εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία διαζυγίου έως τις 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα που κατατέθηκαν σε σκοτσέζικο δικαστήριο.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτές από το ίδιο το Συντηρητικό Κόμμα του Johnson, ψήφισαν νόμο που αναγκάζει τον νυν πρωθυπουργό της Βρετανίας να ζητήσει παράταση του Brexit αν δεν καταλήξει σε συμφωνία αποχώρησης μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αυτός ο νόμος έγινε προκειμένου να αποφευχθεί ένα καταστροφικό, όπως το χαρακτηρίζουν, Brexit χωρίς συμφωνία.

O Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. σε κάθε περίπτωση στις 31 Οκτωβρίου, με τους αντιπάλους του να υποψιάζονται ότι θα επιδιώξει κάποιου είδους νομική οδό διαφυγής ή θα προσπαθήσει να πιέσει την Ε.Ε. να αρνηθεί να συμφωνήσει σε ένα αίτημα αναβολής. Αυτά έγιναν μετά την υπόσχεσή του ότι θα συμμορφωθεί με τον νέο αυτό νόμο.

Ωστόσο, σήμερα, σε δικαστήριο της Σκωτίας ξεκίνησε η νομική προσπάθεια αυτών που τάσσονται κατά του Brexit  να εξασφαλίσουν εντολή που να αναγκάζει τον πρωθυπουργό να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία ή να πείσουν τους δικαστές να αποστείλουν επιστολή στην Ε.Ε. εκ μέρους του, ζητώντας την αναβολή της διαδικασίας. Εκτός από αυτό ζητούν, εάν ο Johnson δε συμμορφωθεί, το δικαστήριο να επιβάλει ποινές όπως κάποιο πρόστιμο και φυλάκιση.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο σκοτσέζικο δικαστήριο αναφέρεται ότι ο Johnson δέχθηκε πως είναι υποχρεωμένος να αποστείλει επιστολή στην Ε.Ε. με το αίτημα της καθυστέρησης του Brexit. Μάλιστα, αναφέρει ότι εάν δοθεί αναβολή, θα συμφωνήσει και η Βρετανία σε αυτή.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο που αναρτήθηκε στο Twitter από τον Τζο Μόγκαμ, δικηγόρο που συμμετέχει στην υπόθεση κατά του Johnson αναφέρεται:

“Στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί καμία από τις προϋποθέσεις που ορίζονται… θα αποστείλει επιστολή με τη μορφή που καθορίζεται στο χρονοδιάγραμμα, όχι αργότερα από την 19η Οκτωβρίου του 2019.”

Ενώ, όλα αυτά συμβαίνουν στην Βρετανία, οι Βρυξέλλες δίνουν διορία μίας εβδομάδας στον Boris Johnson, προκειμένου να βελτιώσει την νέα του πρόταση για το Brexit. Ωστόσο, ο ίδιος ετοιμάζεται την ερχόμενη εβδομάδα να κάνει περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να προσπαθήσει να πείσει τους ηγέτες να στηρίξουν τη νέα του πρόταση.

Διπλωμάτες της Ε.Ε, δήλωσαν ότι του δίνεται διορία έως τις 11 Οκτωβρίου από τις Βρυξέλλες για να καταθέσει τη βελτιωμένη του πρόταση. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι αν δεν σημειωθεί πρόοδος μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, οι πιθανότητες ενός Brexit χωρίς συμφωνίας αυξάνονται σημαντικά.

Δες επίσης: Brexit: Παράνομο κρίθηκε το κλείσιμο του βρετανικού Κοινοβουλίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;